Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού/Νόσησης

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 32/Β/8-1-2022, κατ’ αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.81558/29.12.2021 ΚΥΑ, από 1.2.2022, και χωρίς ηλικιακό περιορισμό, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι MONO εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο του επταμήνου για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, έχει ήδη θεσπιστεί για τους άνω των 60 και πλέον διευρύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Επομένως, είναι απαραίτητος ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης των συνεργατών σας εργαζομένων, ώστε να αποδεικνύεται από πότε και στο εξής θα θεωρούνται μη εμβολιασμένου ( 7 μήνες από την 2 δόση/μονοδοσικό ή 3 μήνες μετά την νόσηση) και  θα πρέπει να διενεργούν rapid test όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση νόσησης θα πρέπει να ζητήσετε νέα πιστοποιητικά που θα εκδοθούν με τρέχουσα ημερομηνία.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ                    ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.