Ο Δήμος Πειραιά κοντά στις ευπαθείς ομάδες της πόλης την περίοδο της πανδημίας

Ο Δήμος Πειραιά καθόλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ανέλαβε με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, τη συνεχή υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των δημοτών που έχουν ανάγκη μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί 53 ημέρες, σε καθημερινή βάση ο Δήμος Πειραιά παρείχε μια σειρά διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών και δράσεων, για την καλύτερη δυνατή διαβίωση και την προστασία της υγείας των πολιτών.

Συγκεκριμένα από τις 21 Μαρτίου 2020 έως τις 31 Μαΐου 2020, ο Δήμος Πειραιά υποστήριξε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της  ΚΟ.Δ.Ε.Π., 1634 δημότες, κατέγραψε και υλοποίησε 1172 αιτήματα συνανθρώπων μας καλύπτοντας διάφορες ανάγκες και πραγματοποίησε 1043 δράσεις και υπηρεσίες.

Ειδικότερα,  άποροι και αδύναμοι οικονομικά δημότες παρέλαβαν 735 πακέτα με τρόφιμα και 102 φαρμακευτικά σκευάσματα κατ΄ οίκον, καθώς και συνταγογραφήσεις φαρμάκων.  Επιπλέον, υλοποιήθηκαν 447 δράσεις σε οικογένειες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 182 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και 449 ώρες εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά προσέφερε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης στις ευπαθείς ομάδες της πόλης, με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Στη συνέχεια σημείωσε:  «Από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού  τη χώρα μας, δημιουργήσαμε ένα «δίκτυ» κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.  Με την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων, με συνταγογραφήσεις κατ οίκον, με τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και μια σειρά διευρυμένων κοινωνικών δράσεων, στηρίξαμε όλους όσοι είχαν ανάγκη σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση», προσθέτοντας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να διαδραματίσει  ουσιαστικό και καίριο ρόλο σε στιγμές κρίσης. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και να είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας». Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π., στάθηκαν στο πλευρό κάθε δημότη και κάθε κατοίκου του Πειραιά σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με τα νέα έκτακτα προγράμματα και τις υπηρεσίες τους. Σήμερα, μετά από σχεδόν 53 ημέρες συνεχούς λειτουργίας και υποστήριξης των έκτακτων προγραμμάτων μας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις δύσκολες και έκτακτες αυτές συνθήκες. Προσαρμοζόμενοι καθημερινά στα νέα δεδομένα, συνεχίζουμε το κοινωνικό μας έργο, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των συμπολιτών μας, αρωγοί στο πλευρό τους. Με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων ιδιωτών αλλά και επιχειρήσεων, καταφέρνουμε κάθε ημέρα να ανταπεξέλθουμε σε όλο και περισσότερα αιτήματα πολιτών για υγειονομικές και επισιτιστικές παροχές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *