Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν προσκεκλημένος  του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου του  Δήμου Πειραιά, όπου ξεναγήθηκε και τραγούδησε με τη συνοδεία μικρής ορχήστρας μαθητών, που μαθαίνουν μπουζούκι.

Μαθητές και δάσκαλοι επέλεξαν το μουσικό κομμάτι «Ώρες Μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη για άσκηση και σπουδή στο μπουζούκι. Η παρουσία του στο Κέντρο  ήταν συμβολική, καθώς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και στήριξη του μπουζουκιού, ως μουσικού οργάνου της λαϊκής μουσικής της πατρίδας μας.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου κ. Βασίλης Μαστοράκης, δήλωσε ότι το  Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, υποδέχθηκε  τον Γιώργο Μαζωνάκη σε μια εκστρατεία που κάνει για το  δημοφιλέστατο όργανο, το μπουζούκι. Ανέφερε ότι Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά παραδοσιακά έχει τμήμα λαϊκής μουσικής και μοντέρνας. Υπεύθυνος του Τμήματος και Διευθυντής είναι ο Στέλιος Γκόλγκαρης. Θεώρησε ότι είναι τιμή που  ήρθε ο Γιώργος Μαζωνάκης να τραγουδήσει μαζί  με τα παιδιά του Μουσικού Κέντρου, το κομμάτι «Ώρες Μικρές». Υπενθύμισε ότι από τον χώρο αυτόν έχουν περάσει κι έχουν διδάξει σπουδαίοι ερμηνευτές του μπουζουκιού, όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Γιώργος Μάτσικας και τώρα διδάσκει ο Λάμπρος Κουκουβής κι ο Θάνος Θεοδωρόπουλος. Τέλος, ευχήθηκε  στο  μουσικό κομμάτι ι «Ώρες Μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη να είναι καλοτάξιδο.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά:

«Ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση! Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι στον τόπο μου, στον Πειραιά, έναν τόπο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι και ιδιαίτερα εδώ στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί πυρήνα μουσικής εκπαίδευσης για την πόλη.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα, νέα παιδιά να τραγουδάτε και να εμπνέεστε από τα τραγούδια μου και ιδιαίτερα τραγούδια γνήσια λαϊκά, όπου πρωταγωνιστεί το μπουζούκι!

Η πρωτοβουλία μου «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει το μπουζούκι στη θέση του, στη θέση που του αρμόζει και του αναλογεί, σε σχέση και με τις νέες γενιές.

Και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των καθηγητών και των σπουδαστών στα ωδεία, αλλά και στα μουσικά σχολεία παντού στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στον κόσμο όλο.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την υποδοχή σας, την αγάπη σας και δεσμεύομαι από την πλευρά μου, ότι σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και το Ωδείο θα καθιερώσουμε υποτροφίες για τους σπουδαστές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά σε σχέση με το μπουζούκι!

Για μένα, η πρωτοβουλία αυτή, «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», είναι αποστολή ζωής και δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο και ευλογία από το να έχω μαζί μου τόσο ουσιαστικούς, παθιασμένους και ταλαντούχους συμμάχους, όπως τα παιδιά που σήμερα συνάντησα μουσικά, καλλιτεχνικά, ουσιαστικά! Σας ευχαριστώ!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.