Οι «Μάγοι με τα δώρα»… στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ   «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

 Οι «Μάγοι με τα δώρα»… στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Κοινή δράση για την υποστήριξη λειτουργικών εξόδων και ειδών πρώτης ανάγκης των παιδιών

Σύμπραξη με σκοπό την ….Αγάπη δημιούργησαν ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ο Σύλλογος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα και βασικές ανάγκες των 45 παιδιών που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη προσφέρει παιχνίδια ψυχαγωγίας και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, ενώ με έκκληση που απηύθυνε, κινητοποίησε τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, ο οποίος και θα καλύψει με 140 κιλά νωπό κρέας, τις ανάγκες διατροφής των παιδιών για ένα μήνα.

Ο Σύλλογος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» μέσω της δραστηριοποίησης των εθελοντών και φίλων του, συγκέντρωσε χρήματα και θα καλύψει ανάγκες ένδυσης και υπόδησης για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Η παράδοση δώρων και ειδών έγινε την Πέμπτη στις 17 Δεκεμβρίου από την Αντιδήμαρχο Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δέσποινα Σωτηροπούλου και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτο Κυμιωνή. Μαζί τους ήταν η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Μανίκας και η Αntonella που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα παιδιά. Τους «Μάγους της Αγάπης» υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης  Μενέλαος Τσαούσης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν θα σταματήσουμε να γινόμαστε αρωγοί σε ιδρύματα που μας χρειάζονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να πολλαπλασιάζει τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών. Πρωτοβουλίες όπως αυτή του Ερωτόκριτου Κυμιωνή και του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, υπάρχουν άνθρωποι που συσπειρώνονται και κάνουν το όραμα πράξη, μεγαλώνοντας την αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτος Κυμιωνής, δήλωσε:

«Σκοπός του Συλλόγου ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και της εξαιρετικής συνεργασίας που δημιουργήσαμε με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες  του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, είναι, το 2020, αυτό που πολλαπλασιάζεται και «κολλάει» περισσότερο να είναι η Αγάπη! Μέσα από την ομπρέλα δράσεων «ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ!» του Συλλόγου μας, επιδιώκουμε και συμβάλλουμε στη δημιουργία περισσότερων εν-τυπώσεων αλληλεγγύης, υποστήριξης, ελπίδας.  Έτσι σήμερα, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, ερχόμαστε με την πρόθεση να αθροίσουμε στο σημαντικό επί σειρά ετών έργο του οργανισμού και να μεγαλώσουμε στις παιδικές ψυχές, το αποτύπωμα της εμπιστοσύνης και της Αγάπης στο συνάνθρωπο».

Ο Διευθυντής του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟ SOS ΒΑΡΗΣ κ. Μενέλαος Τσαούσης υπογραμμίζει:

«Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας υποδεχτήκαμε στο Χωριό μας με πολλή χαρά τους «Μάγους της Αγάπης», αυτή την εξαιρετική σύμπραξη του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Μια σύμπραξη που αποδεικνύει  ότι όταν ενώνονται δυνάμεις ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης, τότε το αποτέλεσμα γεμίζει με χαμόγελα τα πρόσωπα των παιδιών και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας. Ευχαριστούμε πολύ για την οργάνωση και υλοποίηση της σημερινής δράσης, την Αντιδήμαρχο Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δέσποινα Σωτηροπούλου και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτο Κυμιωνή.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκκληση του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη ανταποκρίθηκαν οι εξής εταιρείες: Α- Mask με υφασμάτινες μάσκες για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS,το Smile Kiosk Κεντικελένης που δώρισε 30 κούτες με είδη μακράς διάρκειας και το Εργαστήριο  Ζαχαροπλαστικής Ζήκας με τα μελομακάρονά του.

Για τον Σύλλογο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Ο Σύλλογος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» έχει σκοπό του την υποστήριξη παιδιών με αυτοάνοσα νοσήματα και όχι μόνο, παρέχοντάς τους και στις οικογένειές τους, βοήθεια με κάθε μέσο.

Ιδρύθηκε από τον Ερωτόκριτο Κυμιωνή, καταξιωμένο σχεδιαστή μόδας και συγγραφέα, πατέρα του γενναίου Μανώλη, που έδωσε, για ενάμιση χρόνο, μάχη με την λευχαιμία. Η ψυχή του τελικά αποχώρησε στα 11 του, αφήνοντας όμως μια πολύτιμη παρακαταθήκη ζωής στους γονείς του, που με τη σειρά τους, ήδη μεταδίδουν την στήριξη και την αγάπη, που έλαβαν σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι ζωής.

Στο πλαίσιο της ομπρέλας δράσεών του «ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ!» στην οποία εντάσσεται και η κάλυψη αναγκών μαζί με το Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΒΑΡΗΣ, ο Σύλλογος «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στοχεύει να υποστηρίξει το έργο ακόμη περισσότερων φορέων και οργανισμών που σχετίζονται με παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.