Νέοι σταθμοί ελέγχων για τον περιορισμό του παρεμπορίου

Νέους σταθμούς ελέγχων για τον περιορισμό του παρεμπορίου ανακοίνωσε ο νέος Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος, στο Π.Ε.Σ.Α.

Το παρεμπόριο, η αξιοποίηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην αγορά, αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του παρεμπορίου και στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο αλλά και τη σημασία του διαρκούς διαλόγου με τις παραγωγικές τάξεις. Σε ότι αφορά το παρεμπόριο, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πλέον εμφανές ότι μεγάλο μέρος έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, όπου οι ελεγκτικές αρχές εντοπίζουν τη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων, προκαλώντας ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στις υγιείς επιχειρήσεις αλλά και στα έσοδα του κράτους.

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στην αγορά. Απατώντας στα ερωτήματα των μελών του Π.Ε.Σ. Αττικής αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που αποσκοπούν στον περιορισμό του παρεμπορίου, όχι μόνο στο παραδοσιακό εμπόριο αλλά και στο ηλεκτρονικό. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα αυξηθούν οι σταθμοί ελέγχων σε όλη τη χώρα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο μετά και την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π και Π.Ε.Σ.Α., κ. Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι «το παρεμπόριο πρέπει επιτέλους να περιορισθεί για να σταματήσει να προκαλεί αιμορραγίες στις πωλήσεις των νόμιμων επιχειρήσεων και στα κρατικά έσοδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, φρόνιμο θα ήταν να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για έναν ενιαίο ΦΠΑ για τις διαδικτυακές συναλλαγές μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.