Με πυροτεχνήματα θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Πειραιάς

Από τα Άγια Πάθη του Ιησού προς την Ανάσταση

Με λαμπρότητα θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Δήμος Πειραιά, με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, ορατό και από τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Δεδομένου ότι και το φετινό Πάσχα εορτάζεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους δημότες που παραμένουν και φέτος στην πόλη εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, το Μεγάλο Σάββατο, στις 21:00, δεκάδες πυροτεχνήματα, από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, θα φωτίσουν τον Πειραϊκό ουρανό, μεταδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σε όλη την πόλη, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι, οι Ιερές Ακολουθίες της κορύφωσης του θείου δράματος της Σταύρωσης, του Επιτάφιου θρήνου και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του Mega, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Για δεύτερη χρονιά γιορτάζουμε το Πάσχα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Δεδομένο ότι ούτε και φέτος θα μπορέσουμε να φύγουμε προς την ελληνική περιφέρεια, όπως συνηθίζεται, αποφασίσαμε το βράδυ της Ανάστασης, με το «Χριστός Ανέστη» να φωτίσουμε τον Πειραϊκό ουρανό με πυροτεχνήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη Πειραιώς, με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία, ώστε ακόμα και εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να βρεθούν μέσα στις εκκλησίες, να νιώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία που συμβολίζει το Αναστάσιμο μήνυμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.