Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές Τροιζηνίας – Μεθάνων – Πόρου / Έναρξη ισχύος θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΚΤΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ

Ύστερα από δειγματοληψία νερού από ακτές κολύμβησης που πραγματοποίησαν αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής στις 17 Ιουνίου 2020 και στις 18 Ιουνίου 2020, λαμβάνοντας συνολικά εννέα (9) δείγματα από τις ακόλουθες ακτές κολύμβησης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων:

 1. Βαθύ Μεθάνων
 2. Λουτρά Παυσανίας – Άγιος Νικόλαος Μεθάνων
 3. Άγιος Γεώργιος Μεθάνων
 4. Λιμνιώνας Μεθάνων
 5. Άγιος Νικόλαος – Λουτρόπολη Μεθάνων
 6. Νησάκι – Λουτρόπολη Μεθάνων
 7. Παραλία Μεταμόρφωσης – Τροιζηνία
 8. Παραλία παραπλεύρως καταστήματος Ντιρλαντά – Τροιζηνία
 9. Καλλονή – Τροιζηνία

Ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα των εξετασμένων μικροβιολογικών παραμέτρων βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές του Πόρου

Δειγματοληψία νερού από ακτές κολύμβησης πραγματοποίησαν αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής στις 17 Ιουνίου 2020 και στις 18 Ιουνίου 2020, λαμβάνοντας συνολικά οκτώ (8) δείγματα από τις ακόλουθες ακτές κολύμβησης της νήσου Πόρου:

 1. Παραλία Βαγιωνία
 2. Παραλία Λιμανάκι της Αγάπης
 3. Παραλία Μεγάλο Νεώριο
 4. Παραλία Μικρό Νεώριο
 5. Παραλία Κανάλι
 6. Παραλία Άγιος Στέφανος – Μύλος
 7. Παραλία Ασκέλι
 8. Παραλία Μοναστήρι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα δείγματα βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ως προς τις εξεταζόμενες μικροβιολογικές παραμέτρους.

Έναρξη ισχύος θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συγκοινωνιών

Σε εφαρμογή τίθενται από την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 οι έκτακτες και οι ετήσιες θερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό του Πόρου. Ειδικότερα:

 • Από Νέο Δυτ. Λιμάνι έως πιάτσα ταξί απαγορεύεται η κυκλοφορία από 20:00 έως 01:00.
 • Από ταξί έως πλ. Σολομωνίδη δημιουργείται πεζόδρομος, στην παραλιακή πλευρά του οποίου θα υπάρχει διάδρομος πλάτους 3,5μ, όπου επιτρέπεται η προσεκτική διέλευση οχημάτων μόνο από 07:00 έως 11:00 και από 17:00 έως 19:00, καθώς και η κίνηση εξαιρούμενων οχημάτων (κατεύθυνση μόνο προς Πούντα). Στην πλευρά του πεζοδρόμου προς την μεριά των κτηρίων θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης.
 • Και στις δύο ανωτέρω Ζώνες απαγορεύεται όλο το 24ωρο η είσοδος και κυκλοφορία πούλμαν, λεωφορείων και φορτηγών άνω του ενός άξονα και μεικτού βάρους 16τ.
 • Και στις δύο ανωτέρω Ζώνες επιτρέπεται τροφοδοσία καταστημάτων μόνο από 07:00 έως 11:00 και από 17:00 έως 19:00 και μόνο από οχήματα που δεν απαγορεύεται η είσοδός τους.
 • Στάθμευση: 1) απαγορεύεται η στάθμευση από Σινεμά έως πλ. Σολομωνίδη, 2) επιτρέπεται η στάθμευση δικύκλων από οικία Χαραμή έως Τράπεζα Πειραιώς, 3) στο parking της δημοτικής αγοράς και στις εσοχές στην περιοχή της Πούντας επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση οχημάτων και η στάθμευση μόνο οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑΜΕΑ.
 • Εξαιρέσεις (κατόπιν άδειας από τον Δήμο): 1) οχήματα εκτάκτου ανάγκης (χωρίς άδεια),  2) λεωφορείο δημοτικής συγκοινωνίας, 3) οχήματα μονίμων κατοίκων α΄ παραλιακού τετραγώνου (απαιτείται βεβαίωση μονίμου κατοικίας), 4) οχήματα ΑΜΕΑ που διαθέτουν «δελτίο στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ», 5) προσωπικό κρίσιμων τεχνικών υποδομών του Δήμου και ΔΛΤ, 6) ιατροί και φαρμακοποιοί που λειτουργούν ιατρείο/φαρμακείο εντός των Ζωνών, 7) μίνι βαν ξενοδοχείων και delivery εστίασης μόνο έως πιάτσα ταξί, 8) delivery εστίασης καταστημάτων που λειτουργούν αποκλειστικά ως σουβλατζίδικα και πιτσαρίες ή έχουν δυνατότητα ανάπτυξης έως 10 καρεκλών και βρίσκονται από πιάτσα ταξί έως πλ. Σολομωνίδη, 9) επαγγελματικά οχήματα για διάστημα μισής ώρας για έκτακτες περιπτώσεις αναγκαίων διελεύσεων που συναρτώνται με τροφοδοσία ή διανομές προϊόντων.
 • Διευκρινίσεις: 1) Οι απαγορεύσεις για τα δίκυκλα ισχύουν και για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, 2) Οι απαγορεύσεις για τα Ι.Χ. ισχύουν και για τα οχήματα τύπου γουρούνας.

Τέλος, σημειώνεται ότι τις ώρες της απαγόρευσης διέλευσης προς το κέντρο θα λειτουργεί το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας (11:00–16:00 για όλους και 19:00–24:00 μόνο για ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 και κάτω των 10 ετών & συνοδούς αυτών), ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και δρομολόγια λέμβων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.