Καινοτόμα συσκευή η οποία μειώνει το ιικό φορτίο του αέρα στα πλαίσια του Blue Growth Piraeus

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης παρουσίασε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ (παρακάτω video) την καινοτόμα συσκευή που κατασκεύασε η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Blue Growth Piraeus, η οποία μειώνει το ιικό φορτίο του αέρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη προστασία σε χώρους συνάθροισης κοινού. Όλα τα πλαστικά μέρη της συσκευής κατασκευάστηκαν στους τρισδιάστατους Εκτυπωτές του Blue Lab Piraeus, ενώ όλα τα ηλεκτρικά μέρη και η μονάδα ελέγχου και τηλεματικής αναπτύχθηκαν στο Ερευνητικό Εργαστήριο Αυτοματισμού και Τηλεματικής του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / University of West Attica.

Σε δήλωσή του ανέφερε:

Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε εμπράκτως τους νέους να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και που για ακόμα μια φορά, το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου μας, καινοτομεί και τίθεται στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δ. Καρύδης σε δήλωσή του τόνισε:

Συνεχίζουμε με δύναμη και κυρίως με όρεξη τις καινοτόμες πρωτοβουλίες στον Δήμο Πειραιά.

Μετά τις ασπίδες προστασίας που προσφέραμε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον κορονοιό.

Μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Μ’ωραλη, τον καθηγητή Δημήτρη Πυρομάλη επικεφαλή του ερευνητικού εργαστηρίου και αυτοματισμών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ομάδα φοιτητών, παρουσιάσαμε στο blue Lab, μια νέα καινοτόμα συσκευή (αεραγωγό)η οποία αξιοποιώντας με ασφάλεια την υπεριώδη ακτινοβολία ( UV-C) τραβάει τον αέρα και τον αποδίδει αποστειρωμένο και απαλλαγμένο από το ιικό του φορτίο.

Η συσκευή- αεραγωγός η παραγωγή της οποίας είναι πολύ οικονομική, μπορεί να τοποθετηθεί σε κλειστούς χώρους υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση πολιτών, λειτουργεί όλο το 24ωρο,προσφέροντας σημαντική επιπρόσθετη προστασία στο κοινό και τους εργαζόμενους μετά την μάσκα, τις αποστάσεις και την καθαριότητα των χεριών, που πρέπει όλοι να τηρούμε ευλαβικά.

Μάλιστα η ομάδα των φοιτητών του ΠΑΔΑ, γί αυτήν την ιδέα τους, βραβεύτηκαν με το 1ο Βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό blue growth piraeus.

Blue Lab: καινοτόμα συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα από το ιικό φορτίο

Στην πρωινή εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ παρουσιάσαμε την καινοτόμα συσκευή που κατασκεύασε η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Blue Growth Piraeus, η οποία μειώνει το ιικό φορτίο του αέρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη προστασία σε χώρους συνάθροισης κοινού. Όλα τα πλαστικά μέρη της συσκευής κατασκευάστηκαν στους τρισδιάστατους Εκτυπωτές του Blue Lab Piraeus, ενώ όλα τα ηλεκτρικά μέρη και η μονάδα ελέγχου και τηλεματικής αναπτύχθηκαν στο Ερευνητικό Εργαστήριο Αυτοματισμού και Τηλεματικής του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / University of West Attica. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε εμπράκτως τους νέους να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και που για ακόμα μια φορά, το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου μας, καινοτομεί και τίθεται στη μάχη κατά της πανδημίας. #Πειραιάς #3dprinting #BlueLabPiraeus #bluegrowth

Gepostet von Γιάννης Μώραλης am Dienstag, 6. Oktober 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.