Η Τρίτη Ηλικία μαθαίνει να «σερφάρει» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι Ρέντη

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας διοργανώνει  ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη στο χώρο της βιβλιοθήκης από τις 11 Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα οι συμμετέχοντες εκτός από τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή θα μάθουν  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στα social media

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Στόχος των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι η εξοικείωση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην ψηφιακή τεχνολογία. Μ’αυτό τον τρόπο ενισχύουμε το δικαίωμά τους στη γνώση και στην πληροφόρηση χωρίς αποκλεισμούς. Ο αριθμός των ψηφιακά αναλφάβητων υπερηλίκων δεν είναι ανέφικτο να μειωθεί. Η γνωριμία τους με τη διαδικτυακή τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική και νοητική ευεξία τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ‘σερφάρισμα’ βοηθά στην αναδιοργάνωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και μπορεί όχι μόνο να επιβραδύνει αλλά και να αποτρέψει τη γεροντική άνοια. Ως Δημοτική Αρχή  προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και να δημιουργούμε ευκαιρίες για δημιουργικότητα και επικοινωνία».

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, ωστόσο απαιτείται  δήλωση προεγγραφής με παρουσία στο χώρο της βιβλιοθήκης.  Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο, 1ος όροφος)

Ημέρες και ώρες  μαθημάτων : Δευτέρα  και Τετάρτη   5.00μ.μ-7.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλ. 2104838374 (Δευτέρα – Παρασκευή 13:30-20:00)

      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.