Η πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας επιστρέφει στην πόλη

Με μουσικές η ιστορία  συναντά την εξέλιξη και μια βόλτα αναψυχής μετατρέπεται σε ένα «παιχνίδι» γνώσης.  Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στην ανακαινισμένη πλατεία Αγίου Νικολάου (Ελευθερίου Βενιζέλου),  το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας και το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού θα συνοδεύει τον περίπατό σας με κλασικές και ροκ μελωδίες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σταθμού του Μετρό , ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη φρόντισε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να προβάλει εκείνα τα χαρακτηριστικά της πλατείας που συνδέονται άμεσα με την ιστορία της πόλης.Η προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι και πάλι στη θέση της καθώς και η μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στη μνήμη των πεσόντων της Μάχης της Κοκκινιάς. Αναπόσπαστο κομμάτι της προσφυγικής Νίκαιας είναι και ο ένας από τους τέσσερις φοίνικες που φύτεψαν οι Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην πόλη. Σήμερα στέκεται  μέσα στην νέα περιφραγμένη παιδική χαρά για να θυμίζει στα παιδιά την ιστορία του τόπου.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Μετά από οκτώ χρόνια εργασιών του Μετρό , η πλατεία Αγίου Νικολάου είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους δημότες της .Η εικόνα της πλατείας έχει αλλάξει ριζικά. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τη λειτουργικότητα με την ιστορική μνήμη. Μ’αυτόν τον τρόπο ένας περίπατος εκτός από ευχαρίστηση μπορεί να δώσει και μαθήματα ιστορίας. Παράλληλα με την ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων και του ιστορικού κέντρου της πόλης, προστίθεται και η ανάπλαση του πεζόδρομου της Π. Τσαλδάρη. Το νέο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου «Οpen Mall» προϋπολογισμού 1.800.000€. γίνεται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι η στήριξη του εμπορικού κόσμου της Νίκαιας με μια αγορά σύγχρονη και ανοιχτή στα νέα δεδομένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.