Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο

ΤΡΙΕΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ»  

Διαδικτυακές προβολές έως την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Το Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.  Φέτος,  λόγω του πανδημίας του COVID – 19   και των εκτάκτων συνθηκών,  οι οποίες δεν  επιτρέπουν την προσέλευση  θεατών – κοινού στο θέατρο,  το Φεστιβάλ παρουσιάζεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΔΘΠ  www.dithepi.gr  μέσω 13 επεισοδίων, τα οποία θα ολοκληρωθούν την  Κυριακή 7 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τρία έργα Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οι οποίοι έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο στη νεοελληνική δραματουργία: Φαύστα του Μπόστ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, το μονόπρακτο η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη,  σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Η προβολή των ανοιχτών προβών, αλλά και των τελικών παραστάσεων των  τριών νεοελληνικών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα,  θα πραγματοποιηθεί σε ορισμένες ημέρες και ώρες, δίνοντας  τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας όλων όσοι το παρακολουθήσουν με τους συντελεστές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το τριετές Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» είναι μια μεγάλη καλλιτεχνική δράση που αποτελεί πλέον θεσμό πολιτισμού για την πόλη μας. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Χαίρομαι που με  πρωτοβουλία του Ο.Π.Α.Ν., δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν διαδικτυακά, αξιόλογα θεατρικά έργα, καθώς και να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Αν και οι συνθήκες με τα προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν την προσέλευση κοινού στο Δημοτικό Θέατρο, συνεχίζουμε να  υλοποιούμε πολιτιστικές δράσεις και να προβάλλουμε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και η ανταπόκριση του κόσμου μάς ικανοποιεί ιδιαίτερα».  Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τα θεατρικά – και όχι μόνο – δρώμενα της χώρας, τονίζοντας πως θα συνεχίσει  να υλοποιεί  διαδικτυακά δράσεις υψηλού επιπέδου, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Το πρόγραμμα των προβολών καθώς και περισσότερες πληροφορίες στο site του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: https://www.dithepi.gr/el/dynamicsgreekspeechtheatre/3-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.