Η Ένωση Σπετσιωτών για την Ημέρα της Μητέρας

Προς τα μέλη & τους φίλους του Σωματείου μας

Γιορτάζοντας σήμερα την Ημέρα της Μητέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπετσιωτών μοιράζεται με όλα τα μέλη & τους φίλους του Σωματείου μας, ένα έργο της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου, της Σπετσιώτισσας Ελένης Ιωάν. Μπούκουρη-Αλταμούρα (1821 – 20.3.1900), που φέρει τον τίτλο «Με έκανε και την έκανα». Τι πιο απλό μήνυμα, τι πιο ωραίο!

Στον πίνακα εικονίζεται η Σπετσιώτισσα μητέρα της ζωγράφου, Μαρία, κόρη Αναστασίου Ι. Κυριακού & Ελένης Ν. Μπόταση και σύζυγος Ιωάννου Γ. Μπούκουρη (1796 – 27.2.1858). Η Μαρία ή, όπως την φώναζαν τότε, μπαμπ’ Μάρω, απεβίωσε στην Αθήνα στις 21.6.1891.

Ο πίνακας ανήκει σε ιδιώτη και παρουσιάσθηκε τον Μάρτιο 2011 στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο της οδού Πειραιώς) στην έκθεση «Ιωάννης Αλταμούρας. Η ζωή και το έργο του». Στην ίδια έκθεση παρουσιάσθηκαν και δημιουργίες της Ελένης Ι. Μπούκουρη-Αλταμούρα, μητέρας του μεγάλου θαλασσογράφου μας.

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Σπετσιωτών
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για το 2020 & 2021, που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 16ης Φεβρουαρίου 2020 και συγκροτήθηκε σε Σώμα, έχει την ακόλουθη σύνθεση:
  • Πρόεδρος: Αγγελική Δημ. Ράππου
  • Αντιπρόεδρος: Κώστας Νικ. Κουλαλόγλου
  • Γεν. Γραμματέας: Μιράντα Π. Κοσκορόζη-Κοντζίνου
  • Ειδ. Γραμματέας: Ελπίδα Παν. Κομπόγιωργα
  • Ταμίας: Πόπη Ελ. Θυμαρά-Μοσχοβίτη
  • Σύμβουλοι: Σταματίνα Γρηγ. Μαντά, Γιούλα Νικ. Κασιώτου-Γκίλα, Μαρία Εμμ. Βώκου-Μπράβου, Ευαγγελία Π. Κόκορη-Λυμπέρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.