Ημερίδα με τίτλο «Ένας Πειραιάς – Μια κοινωνία» από την ΚΟΔΕΠ

 26 Οκτωβρίου 2021 & ώρα 10:00 π.μ.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ένας Πειραιάς – Μια κοινωνία» που θα διεξαχθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς), την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00π.μ., στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus». Το έργο αφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω της μεθοδολογικής και λειτουργικής ενοποίησης των παρεμβάσεων, του συντονισμού και της παρακολούθησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, τόσο από τον ίδιο το Δήμο, όσο και από άλλους φορείς,  κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικούς εταίρους.

Ο στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των φορέων και πολιτών για τα αποτελέσματα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τον 1ο χρόνο υλοποίησης του έργου, καθώς και η παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων που αναπτύχθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού Δικτύου κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων στο Πειραιά με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό.

Επιπλέον, η ημερίδα στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών με τις Τοπικές, Περιφερειακές και Εθνικές Αρχές, καθώς και στην δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής αναγνωρισιμότητας του Δικτύου Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, τόσο στους δυνητικά ωφελούμενους ώστε να αξιοποιήσουν τα οφέλη που τους παρέχει  το έργο, όσο και στο ευρύ κοινό.

Επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και εμπειρογνώμονες από τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς, θα παρουσιάσουν τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Πειραιά, καθώς και θα παρουσιαστούν τα μεθοδολογικά και ψηφιακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από το Social Innovation Piraeus για την ενοποίηση των παρεμβάσεων, τον συντονισμό και παρακολούθηση των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, από όλους τους  φορείς και τα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό απαιτείται ηλεκτρονική  εγγραφή στη διεύθυνση https://piraeus.socialhub.gr/net/events/imerida-enas-peiraias-mia-koinonia/ .

Η είσοδος στην ημερίδα επιτρέπεται είτε με την επίδειξη του Green Pass είτε με rapid test εντός 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Λεονάρδου Ξένια στο τηλέφωνο 210-4101930 ή στο email sip@serverhub.gr .

Σημείωση: Συνημμένα βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.