Ημερίδα με θέμα: «Οι σύγχρονες πόλεις-λιμάνια και ο αναπτυξιακός ρόλος του πολιτισμού: Η περίπτωση του Πειραιά»

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα με θέμα:  «Οι σύγχρονες πόλεις-λιμάνια και ο αναπτυξιακός ρόλος του πολιτισμού: Η περίπτωση του Πειραιά» την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 :18.οο-20.οο μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Γ. Κασιμάτη 1, 2ος όροφος, Πλατεία Οδησσού Πειραιάς).

Μέσα από ομιλίες εκπροσώπων του Δήμου Πειραιά, θεσμικών Φορέων των παραγωγικών τάξεων της πόλης, ιστορικών και εκπροσώπων του έργου θα συζητηθεί η περίπτωση του Πειραιά και θα αναδειχθεί η σημαντική σημασία της πλούσιας πολιτιστικής του κληρονομιάς (υλικής και άυλης) για την κοινωνικοοικονομική και τουριστική ανάπτυξη του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Συνημμένα σας διαβιβάζουμε το πρόγραμμα τις Ημερίδας.

Υπό την Αιγίδα:

Επίσης, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στις 19:00 το <https://www.facebook.com/Imtiie/?__cft__%5b0%5d=AZULWasA03dKf8YM1G6-_jaCiBc JkoFi7Gc-caqbYYStR02bPQ2LTZXYLypS4VOSkQVm6NwtxR_4y-9Rk_s9AdQWw23tdQqZI6C9m2r RoUpC1JJK1Ch0vRQJQa5vB01oWvGEADgsMORg9bXnHgVzsh3By_Sahk8nO55XHu1dTm7Y_iUKdH9iTzKQJUe1ethPlww&__tn__=kK-R> Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και
της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.), στο πλαίσιο τoυ Ευρωπαϊκού Έργου «Ηarbor Heritage Story Telling – ΗΗST», σας προσκαλεί σε μια περιπατητική ξενάγηση, μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους του έργου μας, στο κέντρο του Πειραιά, με θέμα: «Πειραιάς, Ένα συνεχές ανθρώπινο χωνευτήρι».

Ο ιστορικός Νικόλαος Μέλιος (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) και η Δρ. Ευαγγελία Μπαφούνη (Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά), θα σας ξεναγήσουν σε ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Πειραιά.

Σημείο συνάντησης: Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα.

Απαραίτητη η εγγραφή σας (ως τις 24/6/2022), στέλνοντας στο e-mail:

itrinquelle@medcenv.org <mailto:itrinquelle@medcenv.org>  με το όνομα & την ιδιότητά σας.

Δ.Τ_HHST_F.E PIREAS 30.6

HHST_F.E Agenda-30-06-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.