ΕΣΠ: Διενέργεια ελέγχων για κατάληψη πεζοδρομίων από τη Δημοτική Αστυνομία

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει πρόθεση από τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, να ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων για κατάληψη πεζοδρομίων.

Επομένως, προτείνουμε σε όσους συνάδελφους κάνουν χρήση του πεζοδρομίου για εναπόθεση εμπορευμάτων, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στην προβλεπόμενη άδεια, όσο και στην αυστηρή τήρηση των ορίων του παραχωρούμενου χώρου, καθώς σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύονται ρητά διαφημιστικές πινακίδες σε πεζοδρόμια,  στην ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, στον οδηγό τυφλών και κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), ακόμα και όταν αυτά δεν έχουν διαμορφωθεί, ώστε το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ να μην επηρεαστεί στο ελάχιστο.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι θα συμμετέχετε στην κοινή προσπάθεια προστασίας του δημόσιου χώρου, για την ελεύθερη διέλευση και προσπελασιμότητα των πεζών και των ατόμων με αναπηρία στα πεζοδρόμια και στους πεζοδρόμους, αλλά και της αναβάθμισης της εικόνας της αγοράς και της πόλης μας γενικότερα, ώστε να έχουμε μια πόλη ανθρώπινη, φιλόξενη που να συνάδει με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ                      ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.