Εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά & Νήσων

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση με θέμα: «Σακχαρώδης  Διαβήτης  Τύπου Ι : Νεότερες εξελίξεις – Σύγχρονες τεχνολογίες» του «Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων», που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων» κα Γκόλφω Γεμιστού σε δήλωσή της ανέφερε:

«Μια υπέροχη εκδήλωση για το Σ.Δ. τύπου 1 οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων με τεράστια συμμετοχή και ανταπόκριση ,στο ξενοδοχείο Theoxenia στο Πειραιά, το οποίο κατέκλυσαν εκατοντάδες μέλη μας και πλαισιώθηκε από εξαίρετους ομιλητές. Οι μοναδικές ομιλίες, η συμμετοχή και η κατάθεση εμπειριών από νέους που πάσχουν από Σ.Δ. τύπου 1, η υψηλού επιπέδου ενημέρωση από τους υπέροχους γιατρούς μας έκαναν την εκδήλωση μας ξεχωριστή!!! Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας!!!»

Τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου και  Δημοτικής Κατάστασης και των ΚΕΠ και  Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής  Α΄ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου  του Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Καμαράτος.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Καμαράτος,  σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα του διαβήτη και σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων», προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων για τους ανθρώπους που έχουν   Σακχαρώδη  Διαβήτη  Τύπου Ι.

Ο κ. Καμαράτος ανέφερε επίσης, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  για άτομα που κάνουν θεραπεία με ινσουλίνη – διότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή-  υπογραμμίζοντας ότι ήταν πρωτοποριακή,  καθώς αναπτύχθηκαν όλες οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν τη θεραπεία του νοσήματος και συζητήθηκαν με το κοινό οι  προοπτικές, οι αγωνίες του και το τι «μέλλει  γενέσθαι»  με αυτήν τη νόσο. Επίσης, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι  βιοτεχνολογίας, ώστε οι διαβητικοί να ζήσουν μια, όσο το δυνατόν,  φυσιολογική ζωή.

Σημειώνεται, πως ο κ. Καμαράτος ήταν ομιλητής στη θεματική ενότητα: «Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.  α. Πολλαπλές δόσεις: Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα. β. Αντλίες ινσουλίνης: Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα. Εμπειρία ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός του ΔΣ και των μελών και του Συλλόγου από τον Δήμο Πειραιά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βίτσας και η κ. Ελλάς (Ελίνα) Βερυκάκη από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.