Εκδήλωση με θέμα «Γεωπολιτικές Εξελίξεις: Κίνδυνοι & Ευκαιρίες» στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019,στη «Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά» πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα από τα καθιερωμένα Γεύματα Εργασίας στα οποία και αναλύονται θέματα της επικαιρότητας και αυτή την φορά υπό τον γενικό τίτλο: «Γεωπολιτικές Εξελίξεις: Κίνδυνοι & Ευκαιρίες»,φέρνοντας δύο ιδιαίτερα σημαντικούς ομιλητές σε εποικοδομητικό διάλογο με τα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης !!!

Τον Δρ. Θάνο Ντόκο, Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού και Διδάκτορα Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge, που ανέλυσε το πολύ κρίσιμο θέμα των Εντάσεων στο Αιγαίο και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Προοπτικές, καθώς και τον κ. Αθανάσιο Έλλις, Διπλωματικό Αναλυτή και Αρθρογράφο της ημερήσιας εφημερίδας “Η Καθημερινή” που διαφώτισε το ακροατήριο για τις εξελίξεις στην Αμερικανική Πολιτική.

Ο Δρ. Ντόκος ενημερώνοντας τα Μέλη μας στην ομιλία του με τίτλο «Προκλήσεις και επιλογές για την Ελλάδα σε ένα επιδεινούμενο περιβάλλον ασφαλείας»,έδωσε έμφαση στον σοβαροτατο βαθμό έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις,όχι μόνο για τα δύο κράτη,αλλά και στην ευρυτερη περιοχή. Επίσης αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη διαφωνία ακόμη και σε μικρά συνοριακά προβλήματα στην ακτογραμμή που αποτελούν σημείο συνεχούς έντασης.

Ο κος Έλλις ενημέρωσε τα Μέλη, στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο
«Η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. επί Trump και οι επερχόμενες Προεδρικές εκλογές».

Τα Μέλη έθεσαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ερωτήματα στους δύο διακεκριμένους ομιλητές και έλαβαν αντιστοίχως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απαντήσεις, εμβαθύνοντας σε όλα τα θέματα,μέχρι πολύ αργά το απόγευμα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.