Εγκρίθηκαν ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το έτος 2023

Γιάννης Μώραλης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας στους Πειραιώτες, υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας και αυτό αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, o Προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το οικονομικό  έτος 2023.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραληςμιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε μια τεράστια οικονομική κρίση, τα αποτελέσματα μιας πανδημίας και τις πολυεπίπεδες επιδράσεις που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε εμπόδια στην εισπραξιμότητα τελών, ενώ η υγειονομική κρίση έφερε επιπλέον ανάγκες στον Δήμο Πειραιά. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, προφανώς όχι μόνο στον Δήμο Πειραιά, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας.

Παρόλα αυτά, δεν έχουμε επιβαρύνει τους  δημότες με νέα δάνεια εδώ και οκτώ χρόνια, τα οποία και εξυπηρετούμε τακτικά, μειώνοντας σταθερά το παλιό χρέος του δήμου το οποίο παραλάβαμε. Προχωρήσαμε με χρηστή διοίκηση σε νοικοκύρεμα των οικονομικών μας  και είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά είναι αξιόπιστος και  φερέγγυος στις υποχρεώσεις του.

Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν έχουμε καταγγελίες και ενστάσεις, δεν έχουν ακυρωθεί διαγωνισμοί είτε από την Αποκεντρωμένη είτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ό,τι υποβάλλουμε πέρα από ελάχιστες παρατηρήσεις εγκρίνεται.  Η ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος είναι κορυφαίες διαδικασίες για τον Δήμο Πειραιά, καθώς αποτυπώνουν  τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής τόσο για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όσο και  για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Σε αυτό το πλαίσιο καταρτίσαμε έναν αναπτυξιακό, σύννομο και ρεαλιστικό για την οικονομική πραγματικότητα του δήμου Προϋπολογισμό και στόχος είναι πλέον η άμεση έγκρισή του για να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι το τελευταίο που καταρτίζεται στην παρούσα θητεία, μέσω του οποίου υλοποιείται το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά. Πρόκειται για ένα  ολοκληρωμένο, καινοτόμο, σύγχρονο, και βιώσιμο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, υποστηρίζει την Επιχειρηματικότητα, καλύπτει κοινωνικές ανάγκες, προωθεί δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και συμβάλλει στη δημιουργία μίας σύγχρονης πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω την  Αντιδήμαρχο Οικονομικών  κα Αθηνά Γλύκα  – Χαρβαλάκου, τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη και τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων κ. Χαστά και κ. Μήλια για τη συμβολή τους. Ο Δήμος Πειραιά βελτιώνεται διαρκώς. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας στους Πειραιώτες, υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας και αυτό αποτυπώνεται τόσο στον Προϋπολογισμό όσο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023».

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών  κα Αθηνά  Γλύκα  – Χαρβαλάκου, τόνισε:

«Ψηφίστηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Προϋπολογισμός μας για το 2023 με ποσό εσόδων και εξόδων τα 286 εκ. Όπως πάντα, ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος, προσδίδει εικόνα σταθερότητας, αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Στόχος μας η διαφάνεια και η αναπτυξιακή διάσταση για έναν Πειραιά που αλλάζει μέρα με την ημέρα προς το καλύτερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια ( 9ος προϋπολογισμός που εγκρίνεται) και τους στενούς συνεργάτες και συνοδοιπόρους μας: την Προϊσταμένη Προϋπολογισμού Αγγελική Τσουρουνάκη, τον Δ/ντη Οικονομικών Δημήτρη Χαστά, τον Σύμβουλο Δημάρχου επί Οικονομικών Γιώργο Αβδελιώτη, τον Προϊστάμενο Ο.Ε. Νίκο Στεφάνου και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Στόχος είναι η γρήγορη έγκριση για να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ευχαριστώ όλους θερμά»!

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, επεσήμανε:

«Στον Δήμο Πειραιά τα τελευταία χρόνια σχεδιάζεται, υλοποιείται και εξελίσσεται ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που φτάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, αξιοποιώντας για την αναγέννηση της πόλης  μας, πόρους από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, ΟΧΕ, Πράσινο Ταμείο, Φιλόδημος ΙΙ, ΗΜΕΠΕΡΑ, ΕΠΑνΕΚ, πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής). Με επίκεντρο τα αντιπλημμυρικά, τη ριζική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, τις μεγάλες βιοκλιματικές αναπλάσεις, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. Ο Πειραιάς αναπτύσσεται και πρωταγωνιστεί και σε ιδιωτικές επενδύσεις. Ο Πειραιάς αλλάζει και γίνεται μια σύγχρονη πόλη, με ελπίδα για το μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *