Εγκαίνια της νέας Θεατρικής Σκηνής Ωμέγα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μετά τα εγκαίνια της νέας Θεατρικής Σκηνής Ωμέγα τόνισε:

«Με ιδιαίτερα χαρά εγκαινιάσαμε απόψε τη Σκηνή Ωμέγα, μια δεύτερη σκηνή στο ιστορικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με τη νέα αυτή σκηνή, χωρητικότητας 120 θέσεων φιλοδοξούμε το θέατρό μας να προσφέρει μια μεγαλύτερη επιλογή παραστάσεων στο κοινό και να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες, αλλά και εναλλακτικές παραγωγές.

Από αυτόν τον νέο χώρο ξεκίνησε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου για τη σεζόν 2021 -2022, με την παράσταση Λουκής Λάρας, μια εναλλακτική πρόταση για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Απόψε επίσης, η κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Δημήτρης Ροντήρης» άνοιξε ξανά την αυλαία της και υποδέχτηκε τους θεατές μετά από ενάμιση χρόνο, με «Το Μινόρε», μια μεγάλη θεατρική παράσταση, που μας ταξιδεύει στον χώρο του πειραιώτικου ρεμπέτικου.

Ευχή όλων μας είναι τα πράγματα να πάνε ακόμα καλύτερα, τα θέατρα να παραμείνουν ανοιχτά και ο κόσμος να μπορέσει με ασφάλεια να απολαύσει τις παραστάσεις που για φέτος έχει προγραμματίσει το θέατρό μας. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο και να στηρίζει το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο του, με στόχο να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητά του και να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του ως ένα από τα κορυφαία θέατρα της Ελλάδας.»

Με το έργο του Δημητρίου Βικέλα «Λουκής Λάρας» με τον Μανώλη Μαυροματάκη και σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη εγκαινιάστηκε χθες, 22 Οκτωβρίου η νέα σκηνή, Σκηνή Ωμέγα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας (1835-1908)»,η οποία διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, ενώ στην κεντρική σκηνή ανέβηκε το πολυσυζητημένο «Μινόρε».

Ο Λουκής Λάρας του Δημητρίου Βικέλα είναι μια εναλλακτική πρόταση για τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821. Μια προσωπική εξομολόγηση, που μάς αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες  πτυχές της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας τα πρόσωπα τα οποία η Ιστορία παραμερίζει: τους αντί-ήρωες. Αυτούς που ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «ζωή», μετά τον αγώνα. Η παράσταση επιχειρεί να συγκινήσει, δηλαδή να κινήσει το συναίσθημα του θεατή, αναδεικνύοντας μέσα από την ιστορικότητα του συγκεκριμένου προσώπου την απλή αλλά ουσιώδη καθημερινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.