Εγγραφές σπουδαστών στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη και στο Μουσικό Εργαστήρι

Οι εγγραφές σπουδαστών για την παρακολούθηση μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο και στο Μουσικό Εργαστήρι στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη για την περίοδο 2023-2024 θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Δευτέρα έως τη Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, καθώς και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι στις αντίστοιχες γραμματείες.

Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι ατομικά και ομαδικά, με τα ατομικά μαθήματα να αφορούν την εκμάθηση οργάνων, τραγουδιού και ανώτερων θεωρητικών, ενώ τα γενικά θεωρητικά να γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε:

« Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μουσικές δυνατότητες, και για αυτό θα πρέπει δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να μετασχηματιστούν σε ικανότητες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενθάρρυνση για ενασχόληση με τη μουσική, που προσφέρει το εγγύτερο περιβάλλον μας, και φυσικά η εκπαίδευση που προσφέρεται οργανωμένα μέσα από αντίστοιχες θεσμοθετημένες υποδομές της χώρας. Το Δημοτικό Ωδείο και το Μουσικό Εργαστήρι στον Δήμο μας αποτελούν τέτοιες περιπτώσεις προσφέροντας στους πιο νέους διέξοδο στην ενεργητικότητά τους και στους μεγαλύτερους μέσο έκφρασης και δημιουργίας από τη μετέπειτα πρακτική εφαρμογή. Για αυτό άλλωστε, η μουσική παιδεία και η διαρκής καλλιέργειά της σε όλες τις ηλικίες αποτελεί προτεραιότητα στον Δήμο μας. »

Αναλυτικότερα τα τμήματα που προσφέρονται για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024, είναι τα εξής:

• Εκμάθηση κλασικών οργάνων (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κόρνο, Πιάνο, Φαγκότο, Φλάουτο),

• Τραγουδιού (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο Τραγούδι), • Παραδοσιακής Μουσικής (Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς, Μαντολίνο),

• Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία),

• Ανωτέρων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Ωδική, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων),

• Μουσικών Συνόλων (Χορωδίας, Συμφωνικής Ορχήστρας, Κιθαριστικής Ορχήστρας),

• Τμήματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης (Βιολιού, Βιολοντσέλου, Κιθάρας, Κλαρινέτου, Πιάνου)

• Ειδικά τμήματα για Μουσικοκινητική Αγωγή – Σύστημα Carl Orff, προετοιμασίας για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και προετοιμασίας ειδικών μαθημάτων Μουσικολογίας για την εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών.

• Πιανιστικό Νηπιαγωγείο “Μικρός Μότσαρτ” για μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, καθώς και της Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, οι οποίοι/ες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές.

Το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη είναι ένα μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, προσφέρει υψηλή μουσική εκπαίδευση δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, και κάθε έτος προσελκύει ένα σημαντικό αριθμό σπουδαστών, ενώ το Μουσικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου προσφέρει αθροιστικά εκμάθηση ηλεκτρικών οργάνων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα, τα προσφερόμενα μαθήματα και τις εγγραφές:

– Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Καρακουλουξή 44 Νίκαια, Τηλ. & Fax 2104913025,

email: donire@hotmail.gr, Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Γκόλγκαρης

– Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ.), Κύπρου 7 Ρέντης,

Τηλ. 2104821555, 2104819007, email: donire@hotmail.gr, Διευθυντής Μουσικού Εργαστηρίου: Βασίλης Μαστοράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.