Διεύθυνση Παιδείας & δια Βίου Μάθησης Δ. Πειραιά: Οδηγός επιβίωσης για γονείς σε περίοδο πανδημίας…

Μια κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Το άγχος της μετάδοσης του ιού, η πληγή της ανεργίας με ότι αυτή σημαίνει όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας αλλά και για την ψυχολογία του ανέργου, η ιδιότυπη απομόνωση που βιώνουμε, παράλληλα με το πλήθος των άλλων θεμάτων που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ως ενήλικες στην καθημερινότητα, φαίνεται ότι επιβαρύνουν τη συλλογική ψυχική μας υγεία.

Ωστόσο, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την κρίση αυτή ως γονείς, η ψυχραιμία, οι εντάσεις, η γενική συμπεριφορά μας επιδρά  στα παιδιά μας και μπορεί να λειτουργήσει ως θετικό ή αρνητικό πρότυπο για να αντιμετωπίσουν τα ίδια, πιθανές αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις  στο μέλλον.

•    Ο Δήμος Πειραιά δια της Διεύθυνσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  με εξειδικευμένες Ψυχολόγους και Κοινωνικές Λειτουργούς παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη  σε όσους την έχουν ανάγκη.

•    Μπορείτε να απευθυνθείτε  στο Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης Σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Διεύθυνσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2144053368

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Βασιλική Σωτηρίου

*Δείτε παρακάτω τις συμβουλές της Ψυχολόγου μας Μαρίας Ρούσσου προς τους γονείς!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.