“Δημήτρια 2019” από 17 έως 28 Οκτωβρίου

Με την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου τα φετινά Δημήτρια!

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ενέκριναν το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς διά την μεταφορά της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ και της ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ, δια τους εορτασμούς των φετινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2019, που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που εξέρχεται από την Ιερά Μονή η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς προς ευλογία και αγιασμό των ενοριτών μας, του πιστού λαού του Πειραιά αλλά και του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα στην ενορία μας από 17 έως 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτου της ενορίας μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019.

Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου αυτής περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο Ιερές Παρακλήσεις, ομιλίες και ιερές αγρυπνίες.
Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, εκλεκτοί ομιλητές και πατέρες θα κοσμήσουν και τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της Ενορίας μας προσμένοντας τους πιστούς από όλα τα σημεία της Αθήνας να συμμετάσχουν με προθυμία και ευλάβεια.
Το πρόγραμμα των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2019 σύντομα θα ανακοινωθεί σε όλους μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *