Βιβλιοσκευή: «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922. Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι»

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη Βιβλιοσκευή με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922. Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι», την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 17.30, στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, Κουντουριώτου 173 στον Πειραιά.

Η βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η εικαστικός Αγγελική Μπόζου και απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών.

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής.

Οι δραστηριότητες της βιβλιοσκευής μπορούν να υλοποιηθούν σε κάθε τάξη ή βιβλιοθήκη.

Η παρουσίαση της βιβλιοσκευής αφορά εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους βιβλιοθηκών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Σε δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση των σχολείων.

Δήλωση συμμετοχής

Δανειστική Βιβλιοθήκη “Καίτη Λασκαρίδου”

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ώρα: 17.30

info@laskaridisfoundation.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.