“Έγραψαν για αυτήν”: Παρουσίαση ανθολογίας για την Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ανθολογίας Έγραψαν για αυτήν, την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 19.00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Το έργο παρουσιάζει εμβληματικά κείμενα για την Ελευσίνα από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, τα οποία συνομιλούν με έργα του Σαίξπηρ, του Βολταίρου, του Γκαίτε και του Χέγκελ, αλλά και των σύγχρονων προσκυνητών· ανάμεσά τους οι Φλωμπέρ,  Βιρτζίνια Γούλφ, Χάουπτμαν, και πιο κοντά μας στον 20ό αιώνα τα έργα των Πάουντ, Σικελιανού, Αρτώ, Καμύ, Μύλλερ, Σεφέρη, Ρίτσου.

Μια αφιερωματική, δίγλωσση έκδοση με 200 κείμενα-σταθμούς, μας ξανασυστήνει την πόλη της Ελευσίνας και καταγράφει τη διανόηση, τη θέση, τον μύθο που την περιβάλλουν.

Ομιλητές/ομιλήτριες:

Δηώ Καγγελάρη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ

Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σκηνοθέτης, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής 2023 Ελευσίς

Θα προλογίσει η Καλή Κυπαρίσση, Διευθύντρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Νανά Σπυροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος 2023 Ελευσίς.

Αποσπάσματα από την ανθολογία θα απαγγείλουν: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Μάρθα Φριντζήλα, Μενέλαος Κυπαρίσσης.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Ίδρυματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και η εκδοτική φροντίδα ανήκει στις εκδόσεις “Μένανδρος”.

Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, 19.00

Ιστορική Βιβλιοθήκη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου

Πειραιάς (στάση μετρό Δημοτικό Θέατρο)

Τ.2169003700

info@laskaridisfoundation.org  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.