Άρθρο Δ. Θεοδωρολέα: Απόβλητα, πολύτιμα στοιχεία για τη ζωή των χρηστών – ναρκωτικών

Μήπως είναι ανάγκη να εκτιμήσουμε τις πολύτιμες πληροφορίες που έχουμε από την έδρα της χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών ,του καθηγητού κυρίου Θωμαΐδη και των συνεργατών του;;; Είναι τόσο ουσιαστικές , που εκτιμώντας τις μετρήσεις ,θα μπορούσαμε να έχουμε σημαντικά συμπεράσματα για τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, στα παιδιά μας και τους συνανθρώπους μας.

Οι πρώτες καταγραφές ,είναι η μεγάλη αύξηση της περιεκτικότητας των αποβλήτων,  σε ναρκωτικές ουσίες, κατά τη διάρκεια των μέτρων, ένεκα του covid 19 . Εάν κατά δεύτερο λόγο, συνυπολογίσουμε και την μεγάλη μείωση των οπιούχων φαρμάκων πού χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και κλινικές, ένεκα του περιορισμού των χειρουργείων, τότε η τεράστια αύξηση του αποτελέσματος είναι ιδιαιτέρως προβληματική και ανησυχητική .Επίσης η μεγάλη μείωση των τιμών των ναρκωτικών, ένεκα των οικονομικών συνθηκών ( έτσι γίνεται εύκολα η αγορά για μικρά χαρτζιλίκια) και αντιστοίχως η μεγάλη νοθεία τους για να αυξήσουν την ποσότητα , με αύξηση των κινδύνων για τη ζωή των εξαρτημένων .

Οι σταθερές πολιτικές των κρατικών φορέων ,για 《χορήγηση υποκατάστατων οπιούχων δια βίου», είναι βέβαιο ότι πρέπει να επανεκτιμηθούν τα αποτελέσματά τους και μάλιστα στην εποχή, πού υπάρχουν μεθοδεύσεις με ανταγωνιστές των οπιούχων και που η 《ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Kατά της Eξάρτησης》, εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία εδώ και 25 χρόνια!!! (Όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες).

Πρόσφατα σε δημοσιεύματα του τύπου (Καθημερινή και Εφημερίδα των Συντακτών), είναι καταγεγραμμένη η αγωνία επιστημόνων αλλά και του δημάρχου της Αθήνας, για την τραγική κατάσταση των παιδιών της εξάρτησης  και του κινδύνου του overdose και προτρέπουν τον Υπουργό ,να πάρει μέτρα άμεσα για την κατάσταση ,με τη χρήση ανταγωνιστών οπιούχων στη φαρέτρα του Υπουργείου , μεθόδευση που χρησιμοποιούμε στη ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ, σε 10.000 παιδιά. Εδώ δεν ισχύει το 《ποτέ δεν είναι αργά 》,γιατί συνοδεύεται με θανάτους συνανθρώπων μας , που θα ζούσαν, όπως τεκμηριώνουν οι εφαρμογές του προγράμματος, της θεραπείας με ανταγωνιστές σε γειτονικά  κράτη. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε με την μοναδική δικαιολογία , 《ένεκα covid 19》!!!

Επιστήμονες, φορείς, εκκλησία ,δήμοι, περιφέρεια, αρμόδια υπουργεία άμεσα πρέπει να συντονίσουν γνώσεις , εμπειρίες και δυνάμεις ,για τη ζωή των εξαρτημένων και πού στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας , δεν γίνεται καμία αναφορά για τα συμβαίνοντα στον χώρο των ναρκωτικών. Με τα στοιχεία της εξάπλωσης, των νέων κινδύνων που οδηγούν στο θάνατο εξαρτημένους ασθενείς, η  εφαρμογή γνωστών μεθοδεύσεων για τη σωτηρία τους και την επανένταξή τους στην κοινωνία μας, είναι άμεση προτεραιότητα και υποχρέωση όλων μας.

ΥΓ.   Ερώτημα προς τους υπόλοιπους δημάρχους:  Δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα στους δήμους που διοικούν ή το έχουν λύσει ή δεν τους αφορά ή κάτι άλλο ξέρουν;;;

Για την  ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ  Κατά της Εξάρτησης.                                         

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Θεοδωρολέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.