Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Πιανιστικό νηπιαγωγείο, Μουσική Δωματίου, εκμάθηση κλασικών οργάνων, τραγούδι, μουσικοκινητική αγωγή orff και μαθήματα θεωρητικών  μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη το οποίο  λειτουργεί από το 1989 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημοτικά Ωδεία στην Ελλάδα. Αριθμεί περισσότερους από 350 μαθητές  προσφέροντας  υψηλή μουσική εκπαίδευση και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  προσφέρει δωρεάν  εκμάθηση στα παρακάτω τμήματα: Φλογέρα (5 παιδιά), Πιανιστικό Νηπιαγωγείο Αγ.Ι. Ρέντη (4 παιδιά).  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Η σύγχρονη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει έναν Δήμο ανοιχτό στη ζωή και στην τοπική κοινωνία, ανοιχτό στην τέχνη και τον πολιτισμό. Το Δημοτικό Ωδείο είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του .Ο μαγικός κόσμος της μουσικής είναι πάντα μια ανοιχτή πρόκληση-πρόσκληση προς όσους είναι ή αισθάνονται νέοι. Η μύηση στα μικρά και μεγάλα μυστήρια της μουσικής είναι ένα αυτογνωσιακό ταξίδι που συμβάλλει στην οικοδόμηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να υπηρετούν την ομορφιά και την αλήθεια έχοντας μια δημιουργική παρουσία μέσα στην κοινωνία.  Το Δημοτικό Ωδείο μας, δίκαια καταξιώθηκε σαν ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια στην πολιτιστική ζωή της πόλης γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συνεχή αύξηση των μαθητών.  Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας να πειραματιστούν με τους ήχους  αλλά και σε μεγαλύτερα να γνωρίσουν  τη μουσική με την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών».

Πιο συγκεκριμένα τα τμήματα του Ωδείου είναι τα εξής:

Οργάνων (Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Φαγκότο)
Τραγουδιού (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο τραγούδι)
Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία)
Ανωτέρων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση)
ΜουσικήςΔωματίου
Μουσικών Συνόλων α) Χορωδίας β) Συμφωνικής Ορχήστρας γ) Κιθαριστικής Ορχήστρας
Τμήματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου, Βιολοντσέλου, Κλαρινέτου
Επίσης θα υπάρχουν ειδικά τμήματα για  Μουσικοκινητική Αγωγή – Σύστημα Carl Οrff, προετοιμασία για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και προετοιμασία ειδικών μαθημάτων Μουσικολογίας για την εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών.
Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά, ενώ τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.
Συμπληρωματικά στους χώρους των ωδείων συνεχίζουν την λειτουργία τους:
– τμήμα μικτής τετράφωνης χορωδίας, που αφορά γονείς μαθητών και εθελοντές που επιθυμούν να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό χορωδιακό σχήμα υψηλής αισθητικής
– πιανιστικό νηπιαγωγείο “Μικρός Μότσαρτ” για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές

Πληροφορίες και εγγραφές:
Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, (Καρακουλουξή 44)
Τηλ. & Fax 
2104913025, email : donire@hotmail.com,
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Γκόλγκαρης
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ)

Κύπρου 7 Ρέντης
τηλ. 
21048215552104819007, Fax 2104822370, email : donire@hotmail.com,
Υπεύθυνος Μουσικού Εργαστηρίου: Βασίλης Μαστοράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *