Μαρινάκης: «Ευχαριστώ τους γιατρούς του ΕΣΥ! Επιβάλλεται πειθαρχία – Θα βγούμε πιο δυνατοί»

Με δήλωση του ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του με τον κορονοϊό, ενημέρωσε πως τον… νίκησε και έστειλε μήνυμα για την αντιμετώπιση του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ευχαρίστησε τους «ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες» κάλεσε όλο τον κόσμο να πειθαρχήσει στις οδηγίες τις επιστημονικής κοινότητας και τόνισε πως «… θα αντέξουμε». «Αξίζει να μείνουμε σπίτι για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Συμπληρώνοντας δύο εβδομάδες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών, υποβλήθηκα και στο δεύτερο τεστ (προβλέπεται από την διαδικασία), το οποίο βγήκε αρνητικό. Έμεινα σπίτι, διάβασα, επικοινώνησα με γνωστούς και φίλους, παρακολούθησα πολλές ώρες τηλεόραση, άκουσα μουσική, σέρφαρα πολλές ώρες διαπιστώνοντας τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο και συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά πόσο ευάλωτος είναι ο πλανήτης μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γιατρούς του ΕΣΥ για τη φροντίδα και τις συμβουλές τους. Τους ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν για τον συνάνθρωπό τους. Τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους, τον καθέναν ξεχωριστά, για την απεριόριστη αγάπη, τα χιλιάδες μηνύματα (ακόμη και στίχους) και την ανιδιοτελή συμπαράστασή τους.

Επίσης, αισθάνομαι την υποχρέωση, σε αυτή την κρίσιμη φάση, να απευθύνω ένα μήνυμα που πηγάζει κυρίως από την εμπειρία της ολιγοήμερης περιπέτειάς μου. Αξίζει να μείνουμε σπίτι για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Μένοντας σπίτι υψώνουμε πραγματική ασπίδα στον εαυτό μας και αναχαιτίζουμε την ‘εισβολή’ του ιού. Μένοντας σπίτι θωρακίζουμε το σύνολο, τους πολλούς, τη δημόσια υγεία και περιορίζουμε την διάδοση του κορονοϊού. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπολαιότητες, ούτε για προσωπικές αποφάσεις. Επιβάλλεται πειθαρχία και απόλυτη συνεργασία με την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα.

Για άλλη μια φορά θυμήθηκα αυτό που είχε πει ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας, Νίκος Καζαντζάκης: ‘Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει’. Ας πειθαρχήσουμε και να είστε σίγουροι ότι θα αντέξουμε. Θα βγούμε πιο δυνατοί σε προσωπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Η υγεία μας περνά αποκλειστικά και μόνο από το χέρι μας. Να είμαστε όλοι καλά, γεροί και δυνατοί»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *