Εκδήλωση Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά & Νήσων

Στην κατάμεστη αίθουσα του Σταδίου Καραϊσκάκη Red 1925 ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων έκοψε σήμερα την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του!

Το κρασάκι, το ελαφρύ γεύμα, η ζωντανή εξαίρετη μουσική έφερε τους παρευρισκόμενους σε κέφι και τα χαμόγελα ήταν εμφανή σε όλα τα πρόσωπα τους!!!!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από τους Βουλευτές, κο Κώστα Κατσαφάδο & Γιάννη Μελά, Περιφερειακούς Συμβούλους Ευγενία Μπαρμπαριάννη, Αντιδημάρχους Νανά Γλύκα- Χαρβαλάκου & Δημήτρη Καρύδη, Συμβούλους του Δήμου Πειραιά Αλέξανδρος Καμαράτος & Γιώργος Βίτσας,  Φορέων Σωματείων & Οργανώσεων της πόλης μας και  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  όπου στον χαιρετισμό του τόνισε, πως ο Δήμος έχει αναπτύξει με τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια μια εποικοδομητική συνεργασία.  Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως πρόκειται για έναν δραστήριο Σύλλογο με σημαντική προσφορά στην πόλη του Πειραιά, λέγοντας πως βοηθάει τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως η συνεργασία Δήμου Πειραιά και Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας πως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» για την εκδήλωση, θα είναι πάντα κοντά στον Σύλλογο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων  κα Γκόλφω Γεμιστού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, τονίζοντας πως στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, ο Σύλλογος έχει βρει έναν σπουδαίο συμπαραστάτη, έναν πολύτιμο υποστηρικτή στο έργο και στις δράσεις του. «Είναι τιμή και χαρά για εμάς η άριστη συνεργασία  που έχουμε με τον Δήμαρχο και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα έχει την ίδια συνέχεια και στο μέλλον. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραχώρηση της αίθουσας και για τη στήριξή του στον Σύλλογό μας», τόνισε η κα Γεμιστού.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Γκόλφω Γεμιστού και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την άψογη διοργάνωση!

Και του χρόνου να είναι καλά!

Λίγα λόγια για το Σύλλογο:

Ο Σύλλογος, από την ίδρυσή του έως και σήμερα, δραστηριοποιείται πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων με θέμα τη διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη και την αντιμετώπισή του στον Πειραϊκό λαό, τους Νησιώτες και όχι μόνο. Επιπλέον, εντοπίζει προβλήματα και προωθεί συστηματικά λύσεις για τα μικρά ή μεγάλα θέματα των ανθρώπων με Σ.Δ. και παράλληλα οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους.

Η γνώση είναι το μοναδικό κλειδί που μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους μια φυσιολογική ζωή χωρίς επιπλοκές από το Διαβήτη.

Η μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου περιλαμβάνεται στον παρακάτω στόχο: να βοηθήσει τον άνθρωπο να ζει ΜΕ το Διαβήτη και όχι ΓΙΑ το Διαβήτη.

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα μέλη και όχι μόνο:

Πιο  συγκεκριμένα:

  • Ενημερωτικές εκστρατείες στα σχολεία του Πειραιά (Γυμνάσια – Λύκεια) με θέμα τη διατροφή, την παχυσαρκία και την πρόληψη του Σ.Δ. τύπου 2 που έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε παιδιά και εφήβους. Την καμπάνια πλαισιώνουν με ομιλίες τους ιατροί, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι.
  • Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Σ.Δ. σε ΚΑΠΗ του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του.
  • Εκπαιδευτικά μαθήματα σε ομάδες ατόμων με Σ.Δ. τύπου 1 και τύπου 2, στα γραφεία του Συλλόγου.
  • Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού, τόσο στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του, όσο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού με σκοπό την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη.
  • Επιστημονικές ημερίδες και σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των ατόμων με Σ.Δ. για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πάθησής τους και την πρόληψη, σε κάθε επίπεδο, των κοστοβόρων επιπλοκών του.
  • Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα αφιερωμένες στην Παγκόσμια αλλά και την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.
  • Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και ετήσια εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου.
  • Τέλος ο Σύλλογος, ως  ιδρυτικό μέλος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις της, που πέρα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση των ανθρώπων που πάσχουν από Σ.Δ., στοχεύουν και στην ποιοτική αναβάθμιση των παροχών και των συνθηκών της υγείας τους.

Ένας διαρκής αλλά και ενδιαφέρων αγώνας για όλους που έχουν θέσει στο κέντρο των ενδιαφερόντων τους το Σακχαρώδη Διαβήτη και στο επίκεντρο τους ανθρώπους που πορεύονται στη ζωή τους με συνοδοιπόρο το Διαβήτη!

Τα στοιχεία του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά & Νήσων:

Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 9 & Βουδούρη, Πειραιάς

Τηλ.: 210 4185148, 210 4181632

Fax: 210 4181632

Πρόεδρος: Γκόλφω Γεμιστού, Τηλ.:6974464577

e mail: gemistougolfo@gmail.com

facebook page: Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *