Το Club of Rome βράβευσε την HELMEPA! Το βραβείο παρέλαβε η Γ.Γ. της ένωσης κυρία Ειρήνη Νταϊφά

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, σε εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη, το Ελληνικό Παράρτημα της Λέσχης της Ρώμης βράβευσε την HELMEPA για «τη διαχρονική ευαισθησία της και τις δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος». Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέας της ένωσης κυρία Ειρήνη Νταϊφά.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του Green Award Foundation και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA κ. Δημήτρης Ματθαίου, CEO της Arcadia Shipmanagement Co. Ltd, για τις προσπάθειες της ναυτιλίας για αειφόρο ανάπτυξη και τη σημασία της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού για την επίτευξη της.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Μητσάτσος ευχαριστώντας το Club of Rome για τη διάκριση, μίλησε για τις εθελοντικές δραστηριότητες της HELMEPA στη ναυτιλία από το 1982, αλλά και για την προστασία των ακτών και θαλασσών της πατρίδας μας με προγράμματα για παιδιά και εκστρατείες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Τόνισε πως σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο είναι τα πλαστικά στη θάλασσα, που μπορεί «να καταλήξουν στο πιάτο μας»!

Αξίζει να σημειωθεί πως “The Club of Rome” ήταν ένας από τους πέντε διεθνείς οργανισμούς υποστηρικτές της ΗELMEPA κατά την ίδρυση της, με προτροπή του αείμνηστου Γ.Π. Λιβανού.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος κ. Χαράλαμπος Μαυρειδόπουλος ανέφερε πως στους βασικούς στόχους τους είναι τώρα η προετοιμασία ηγεσίας της νεολαίας (youth leadership) για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι της HELMEPA και της Λέσχης της Ρώμης συμφώνησαν να διερευνήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας.

Λίγα λόγια για την HELMEPA

Τι είναι;

Είναι η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος. Η πρωτοποριακή εθελοντική δέσμευση Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων, που ανέλαβαν στον Πειραιά την 4η Ιουνίου 1982. Με σύνθημα «Να Σώσουμε τις Θάλασσες», υποστηρίζουν με συνέπεια μέχρι σήμερα την πρωτοβουλία τους.

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας;

Ο ανθρώπινος παράγοντας στη ναυτιλιακή κοινότητα να αποκτήσει εθελοντικά περιβαλλοντική συνείδηση και υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την επίτευξη ποιοτικής ναυτιλίας, πάντοτε στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.