Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Μίλεση «Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά» των εκδόσεων «Αρχονταρίκι». 

Ο γνωστός ιστοριογράφος της Πειραϊκής ιστορίας Στέφανος Μίλεσης, μας προσφέρει μια νέα πρωτότυπη έρευνα. Έφερε στην επιφάνεια γεγονότα ή πράξεις που εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας απέδωσαν ή χαρακτήρισαν θαύματα τα οποία έγιναν στον Πειραιά τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, δίδεται ακόμη η ευκαιρία στον αναγνώστη, να προσεγγίσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνα τα χρόνια στον Πειραιά καθώς και άγνωστα ιστορικά στοιχεία.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλαιό Ταχυδρομείο).

Ομιλητές:

  • Αλιγιζάκη Ασπασία, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Πειραιά, Φιλόλογος, Δικηγόρος και Δρ. Διεθνώς και Ευρωπαϊκών Σπουδών.
  • Σταθακόπουλος Δημήτριος: Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας της Οθωμανικής περιόδου – Τουρκολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Δικηγόρος παρ, Αρείω Πάγω.
  • Φραγκάκος Παναγιώτης: Θεολόγος, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Συγγραφέας & Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Στέφανος Μίλεσης

Συντονίζει ο Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης, υπεύθυνος των εκδόσεων «Αρχονταρίκι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.