Πρόκριση με τεσσάρα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνέτριψε με 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν και πέρασε στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μπασακσεχίρ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητα του, καθώς νίκησε τη Βικτόρια Πλζεν με 4-0 και σφράγισε το εισιτήριο για τον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League. Ο Θρύλος δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης από τους Τσέχους, οι οποίοι σε 90 λεπτά είχαν μόλις ένα σουτ. Σε αντίθεση με την ομάδα μας που είχε την καθολική υπεροχή και πάρα πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα γκολ. Ο Γκιλιέρμε άνοιξε το σκορ στο 51′ και ο Γκερέρο διπλασίασε τα τέρματα στο 70′, ενώ και πάλι ο Γκιλιέρμε στο 73′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 82′ ο Σεμέδο με κοντινό σουτ έγραψε το τελικό 4-0.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην άμυνα. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ποντένσε, Γιώργο Μασούρα στα άκρα και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο.

Πέρασαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να απειλήσει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθώς στο 2′ ύστερα από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Γκιλιέρμε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στο 7′ ο Hruska έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Γκερέρο και στην εξέλιξη της φάσης χρειάστηκε να επέμβει στη σέντρα σουτ του Ποντένσε. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας είχε ακόμα μία τελική, με το σουτ του Μασούρα από τα όρια της περιοχής. Οι καλές στιγμές για τον Θρύλο συνεχίστηκαν και στο 21′ ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα, ο Γκερέρο πρόλαβε τον αντίπαλο του, αλλά η «στρογγυλή θεά» δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η πρώτη φορά που η Πλζεν έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά, ήταν στο 25, με το σώμα του Γκιλιέρμε να αλλάζει πορεία στην μπάλα και να την στέλνει σε κόρνερ. Η απάντηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήρθε στο 28′ με τον Βαλμπουενά, με την κατάληξη να είναι η ίδια. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή και να ψάχνει να βρει τρόπους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ποντένσε ήταν αυτός που προσπάθησε με δύο σουτ να ανοίξει το σκορ και να στείλει την ομάδα στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, ενώ στο 45′ ο Hruska έδιωξε και πάλι με δυσκολία το σουτ του Μασούρα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μετά την προειδοποιητική… βολή του Μασούρα στο 51′ ήρθε το γκολ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκιλιέρμε με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας και έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Στο 62′ η ομάδα μας απείλησε για ακόμα μία φορά με τον Γκερέρο και στο επόμενο λεπτό ο Μασούρας για λίγα εκατοστά δεν χρίστηκε σκόρερ. Στο 69′, ήταν η σειρά του Τσιμίκα να επιχειρήσει το σουτ, ενώ πριν περάσει ένα λεπτό ο Θρύλος έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Ο Γκερέρο έφυγε από τη μεσαία γραμμή μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δεξί πλασέ νίκησε τον Hruska και έγραψε το 2-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Γκιλιέρμε έδωσε την αφορμή για να σηκωθούν και πάλι όρθιοι οι φίλαθλοι προκειμένου να αποθεώσουν την αγαπημένη τους ομάδα για το τρίτο γκολ που σημείωσε!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν σταμάτησε εκεί και στο 82′ ο Ρούμπεν Σεμέδο με κοντινό πλασέ έκανε το 4-0δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Γιώργος Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *