Μεγάλη φωτιά στο πολυπαθές εγκαταλελειμμένο διατηρητέο της Ομ. Σκυλίτση – Νεκρό ένα 3χρονο κοριστάκι

Μεγάλη φωτιά σημειώθηκε λίγο μετά της 22:00 χθες, σε εγκαταλελειμμένο διατηρητέο επί της οδού Ομ. Σκυλίτση & Δεληγιώργη στον Πειραιά.

Στο πολυπαθές κτίριο (είχε πρόβλημα και με το σεισμό του Ιουλίου ’19, όπου και είχε σφραγιστεί και φωτιά το ’17) βρήκε τραγικό θάνατο ένα κοριτσάκι 3 χρονών καθώς το πρόλαβε η μεγάλη φωτιά που επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Στο κτίριο είχαν βρει στέγη περισσότερα από 30 άτομα (ρομά Βουλγαρικής υπηκοότητας).

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 16 πυροσβέστες με 6 πυροσβεστικά οχήματα και μία υδροφόρα του δήμου Πειραιά που κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά.

Άμεσα στο σημείο παρευρέθηκαν για να συντονίσουν την όλη επιχείρηση, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Τροχαίας Πειραιά, η Αντιπεριφερειαρχής κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης με κλιμάκιο του Δήμου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως με πρωτοβουλία του κου Μώραλη και της κας Αντωνάκου, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του διατηρητέου το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να πέσει ανά πάσα στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες!

Λόγω της αναγκαιότητας της κατάστασης έχει κλείσει η Τροχαία την Ομ. Σκυλίτση στο ρεύμα προς την Παραλιακή (μία από τις μεγαλύτερες εξόδους της πόλης μας) και έχουν σταματήσει οι δοκιμαστικές διαδρομές του Τραμ που περνάει ακριβώς δίπλα από το διατηρητέο.

Ευχόμαστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει επί δεκαετίες την συγκεκριμένη περιοχή για να μην θρηνήσουμε και άλλους συμπολίτες μας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.