Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Γηροκομείου Πειραιώς

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Γηροκομείου της πόλης, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου, παίζοντας γνωστές  μελωδίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι το Γηροκομείο Πειραιώς έχει συμπληρώσει 125 χρόνια  ζωής, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με κρατικές δομές. Εδώ θριαμβεύει – πρόσθεσε -ο εθελοντισμός κι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στη συμβολή του Δήμου Πειραιά στο έργο του Γηροκομείου, καθώς και στους μεγάλους δωρητές: την κα Ελισάβετ Φωτεινέλη  Κρητικού και στον κ. Αντώνη Κομνηνό, στους οποίους- όπως είπε – οφείλεται όλη αυτή η ευπρέπεια κι όλο αυτό το μεγαλείο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος κάθε φορά που βρίσκεται στο Γηροκομείο Πειραιώς, καθώς όπως σημείωσε, πρόκειται για μια κοινωνική δομή που κοσμεί την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια, πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, επισημαίνοντας πως είναι το «σπίτι» της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης τόνισε πως η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στην τρίτη ηλικία, σημειώνοντας πως στόχος είναι ο Δήμος Πειραιά να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Γηροκομείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.