Κατάλογος Επιχειρήσεων Πειραιά

Εκδηλώσεις της πόλης μας

Τα νέα της πόλης μας

Παρουσίαση του 17ου East Med Yacht Show

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, η παρουσίαση του 17ου East Med Yacht Show, της έκθεσης τουριστικών σκαφών που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στη Μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά, από 3 έως τις 6 Μαΐου 2018.

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, το "East Med Yacht Show 2018", που διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς έχει παραχωρήσει την Αιγίδα του στην εν λόγω έκθεση, καθώς η Διοίκησή του θεωρεί πως, το Υachting, η Ακτοπλοΐα και η Κρουαζιέρα αποτελούν την «αιχμή της τρίαινας» για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά.

Το "East Med Yacht Show" 2018 θέτει υψηλούς στόχους και αποσκοπεί:
      στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής
      στη διερεύνηση και δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς, αλλά και με ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αλλά και την ελληνική τουριστική αγορά
      στη βελτίωση της ελληνικής θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη
      στη προώθηση και την τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού
      στη καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνή τουριστικού προορισμού
      στην σταθερή ανάπτυξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας σε άμεση συνάρτηση με τον κλάδο του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο Διευθυντής της  «Μαρίνα Ζέας» κ. Άγγελος Κόπιτσας, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, ενώ η υπεύθυνη για τη διοργάνωση του East Med Yacht Show κα Καλλιόπη Ευσταθίου μίλησε αναλυτικά για το οργανωτικό μέρος του 17ου East Med Yacht Show.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τόνισε ότι το 17ο East Med Yacht Show, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στη Μαρίνα Ζέας, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι το σαλόνι σκαφών είναι μία από τις πιο σημαντικές, προβεβλημένες και με κύρος διοργανώσεις που διεξάγονται στον Πειραιά και συμπλήρωσε ότι συγκεντρώνει τους κυριότερους επαγγελματίες στον τομέα του γιώτινγκ, Έλληνες και ξένους και αποτελεί πόλο έλξης. Στη διάρκεια της έκθεσης –συνέχισε - θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για αξιοθέατα, μουσεία, διασκέδαση και την αγορά του Πειραιά. Γι’ αυτό είπε ότι στηρίζει το East Med Yacht Show και χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως μια δράση εξωστρέφειας.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού, που σε αυτό συμβάλλει και η επιτυχημένη πορεία του East Med Yacht Show. Χαρακτήρισε τον τουρισμό, τη θάλασσα και την ναυτιλία ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την πόλη του Πειραιά.

Κάνοντας μια αναδρομή στην τουριστική καμπάνια DestinationPiraeusεπεσήμανε ότι έχει θετικά αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι χρειάζονται κι άλλες συνέργειες μεταξύ πολλών διαφορετικών ανθρώπων και φορέων της πόλης. Όπως είπε ο κ. Μώραλης, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τουριστικό γραφείο συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σε πακέτο κρουαζιέρας την επίσκεψη τουριστών στον Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά απαρίθμησε τα σημαντικά γεγονότα της φετινής χρονιάς: το 17ο East Med Yacht Show, τις Ημέρες Θάλασσας, καθώς και τα Ποσειδώνια. Ευχαρίστησε την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού για την άριστη συνεργασία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και εξήρε τις πρωτοβουλίες εκείνες που αναδεικνύουν τις προσπάθειες όλων Δημοτικής Αρχής, Αντιπεριφέρειας, Επιμελητηρίων, της κοινωνίας ολόκληρης για να εκμεταλλευτεί ο Πειραιάς τη θάλασσα.

Εξέφρασε τη χαρά του διότι υπάρχει σχεδιασμός στην πόλη του Πειραιά, υπάρχει συνέργεια μεταξύ των φορέων της πόλης. Όπως τόνισε, μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες σε ορισμένα πράγματα, αλλά στον βασικό άξονα και στο master plan υπάρχει λίγο-πολύ συμφωνία. Δήλωσε αισιόδοξος γιατί ο Πειραιάς -όπως είπε - θα
αλλάζει προς το καλύτερο.

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο που στηρίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος το East Med Yacht Show, το οποίο όπως είπε είναι πλέον θεσμός για την πόλη του Πειραιά, όπως το είχαν σχεδιάσει πριν τρία χρόνια. Ο κ. Στελλιάτος, αναφέρθηκε στο ελληνικό επαγγελματικό γιώτινγκ, σημειώνοντας ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης, σήμερα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017, τα αποτελέσματα στις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών τουριστικών σκαφών είναι εντυπωσιακά, αφού η άνοδος είναι της τάξης του 80% με 100%. Ο κ. Στελλιάτος τόνισε ότι αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα, καθώς επίσης και στην αμέριστη βοήθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος για την πάταξη των παράνομων ναυλώσεων που είναι και ο βασικός λόγος που τα ελληνικά σκάφη δεν παραμένουν δεμένα στις μαρίνες όπως παρέμεναν τόσα χρόνια. 

Αναφερόμενος στην Ένωση των Τουριστικών Σκαφών σημείωσε ότι «η Ένωσή μας και εγώ προσωπικά επιθυμούμε όλα τα σκάφη με οποιαδήποτε σημαία να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα νόμιμα και με ίσους όρους με τα ελληνικής σημαίας σκάφη».

Ο κ. Στελλιάτος  εξήρε  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, μιας χώρας με 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 5.000 νησιών και βραχονησίδων και κάθε είδους νησιού, όπως είπε χαρακτηριστικά, από το Αγαθονήσι και το Καστελόριζο μέχρι τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μιας χώρας με φιλοξενία που μόνο οι Έλληνες γνωρίζουν, μιας χώρας με ιστορία και πολιτισμό όπως είπε.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το 17ο East Med Yacht Show, ίσως να είναι το μεγαλύτερο από όλα αυτά τα χρόνια. Συμμετέχουν από 20 μέτρα ταχύπλοα καταμαράν, ιστιοπλοϊκά, παραδοσιακά χτισμένα από Έλληνες καραβομαραγκούς στο Πέραμα, στη Σύρο και αλλού μέχρι μεγάλα γιοτ 50 με 60 μέτρα, δηλαδή -όπως είπε -όλη η γκάμα των επαγγελματικών ελληνικών σκαφών.

Ο κ. Στελλιάτος ανακοίνωσε ότι στο σαλόνι τουριστικών σκαφών στη Μαρίνα Ζέας θα πάρουν μέρος 50 εκθέτες όλων των επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό και κατέληξε : «στόχος είναι να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ, είναι ασφαλής, ότι ο τουρισμός έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Θέλουμε να εμπεδώσει ο κάθε ξένος επισκέπτης, τι πραγματικά σημαίνει Ελλάδα. Ενωμένοι θα βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, καθώς δύο είναι οι πυλώνες της: η ναυτιλία και ο τουρισμός».

Ο  Διευθυντής της  «Μαρίνα Ζέας» κ. Άγγελος Κόπιτσας δήλωσε ευτυχής που πραγματοποιείται το East Med Yacht Show στον Πειραιά και στη «Μαρίνα Ζέας» για τρίτη χρονιά. Τόνισε ότι η «Μαρίνα Ζέας» φιλοξενεί την έκθεση και εξασφαλίζει τους απαιτούμενους χώρους για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την τοποθέτηση των περιπτέρων, ενώ διαθέτει και το προσωπικό της για τις ανάγκες αυτού του μεγάλου event. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά για την συνεργασία και ευχήθηκε η φετινή διοργάνωση να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε:
«Ο κλάδος του Yachting αποτελεί βασικό παράγοντα ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, δεδομένου ότι η «πολυνησία» και οι αμέτρητες παραλίες προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους απαιτητικούς πελάτες του. Ο εκσυγχρονισμός ελέγχου σκαφών και η εξυπηρέτηση μαρίνων, με νομιμοποίηση των Υπηρεσιών και στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, είναι άμεσα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να εξελιχθεί η χώρα μας σε πρώτο προορισμό του Yachting. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς έχει ταχθεί υπέρ των περισσότερων επενδυτικών έργων, που περιλαμβάνονται στο "Master Plan" της Ο.Λ.Π. Α.Ε., μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή επισκευαστικού προβλήτα μεγάλων γιοτ στην περιοχή Γ1 με την εγκατάσταση "synchrolift" 8.500 τόνων, γεγονός που θα προσελκύσει μεγάλες θαλαμηγούς με αυξημένες δυνατότητες διαχείμασής τους, κάτι το οποίο συνεπάγεται αύξηση της τουριστικής χρονικότητας. Κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων πρέπει να είναι η ανάπτυξη του Πειραιά σε ένα σύγχρονο κόμβο επιβατικής και τουριστικής κίνησης…».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Πειραιάς  συνδέεται άρρηκτα με τη θάλασσα, με μια σχέση συνύπαρξης και συνδημιουργίας.   Το λιμάνι που συνδέει την ενδοχώρα αλλά και την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή, αποκτά μέρα με τη μέρα μία δυναμική ανάπτυξη με πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις για την περιοχή, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής  αναφέρθηκε στο 17ο East Med Yacht Show και στις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο χώρος των  τουριστικών σκαφών αναψυχής, σημειώνοντας  ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο 17ο East Med Yacht Show σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας ξεκινώντας από τον Δήμαρχο που είναι ο πρώτος πολίτης  της πόλης, μιας σημαντικής και ιστορικής πόλης  για την ανάπτυξη της πατρίδας, είναι ο Πειραιάς  να αλλάξει όψη, να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης μεγάλης  και οικονομικά αναπτυσσόμενης πόλης.

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!