Κατάλογος Επιχειρήσεων Πειραιά

Εκδηλώσεις της πόλης μας

Τα νέα της πόλης μας

Υγεία

Δωρεάν Προγράμματα συμβουλευτικής διατροφικής στήριξης

Προγράμματα συμβουλευτικής διατροφικής στήριξης παρέχει στους αθλούμενους της η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη . Πιο συγκεκριμένα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου συνεργαζόμενη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος θα συστήνει μέσω εξατομικευμένων προτάσεων ένα συνδυασμό διατροφής και άσκησης με σκοπό την πρόληψη παθήσεων, καθώς και την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρκεια (Α’ Μέρος): Φυσιοπαθολογία της νόσου

του Dr Μαρκάτου Γεράσιμου
Ειδικού Καρδιολόγου

Η καρδιακή ανεπάρκεια προέρχεται από τη μειωμένη ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα, από και προς τον υπόλοιπο οργανισμό. Η σοβαρότητα της νόσου ποικίλει από ελαφριά, μέχρι πολύ σοβαρή, με ανάλογη βαρύτητα στην εκδήλωση των συμπτωμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις εκδηλώνεται αιφνίδια, μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται προοδευτικά, μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν και  πρόκειται  για μία πολύ σοβαρή πάθηση, η ιατρική διαθέτει σήμερα μία σειρά από θεραπευτικές παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να αυξήσουν σημαντικά την επιβίωση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και εμφανίζονται 30.000 περίπου νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. 
Διαβάστε Περισσότερα

Δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό

Δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, τον θηλασμό και την περιποίηση του νεογνού προσφέρει το Κέντρο Υγείας Νίκαιας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας από τις 19 Απριλίου 2018.
Διαβάστε Περισσότερα

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στα Δημοτικά Πολυϊατρεία

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας «Υγεία για Όλους», πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις, το Σάββατο 17 Μαρτίου, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 14.00 το μεσημέρι, στα Δημοτικά Πολυϊατρεία του Δήμου Πειραιά (Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού, Πειραιάς).
Διαβάστε Περισσότερα

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής διατροφικής στήριξης

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “συμβουλευτικής διατροφικής στήριξης”
από τη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη 
Το Tμήμα Αθλητικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη  παρέχει την πρωτοποριακή υπηρεσία δωρεάν συμβουλευτικής διατροφικής στήριξης, σε ένα συνδυασμό άσκησης και διατροφής, από Διαιτολόγο-Διατροφολόγο με σκοπό την πρόληψη παθήσεων, την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της ποιότητας ζωής των πολιτών. 
Διαβάστε Περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρεια (Β’ Μέρος): Συμπτώματα & Διάγνωση της νόσου

του Dr Μαρκάτου Γεράσιμου
Ειδικού Καρδιολόγου
Συμπτώματα
Τα κυριότερα συμπτώματα που προκαλούνται στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια είναι η αδυναμία, η καταβολή, η ταχυπαλμία και η μειωμένη αντοχή στην κόπωση. Συνυπάρχει κατακράτηση υγρών τα οποία συγκεντρώνονται στην κοιλιακή χώρα (ασκίτης), στα κάτω άκρα (οίδημα) και στους πνεύμονες, προκαλώντας πνευμονική συμφόρηση, πνευμονικό οίδημα ή πλευριτικές συλλογές. Όταν η καρδιακή ανεπάρκεια αναπτύσσεται μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες, οι ασθενείς εμφανίζουν δύσπνοια, είτε κατά την εκτέλεση κάποιας δραστηριότητας, είτε στην ηρεμία. Οι ασθενείς αυτοί συχνά χρειάζονται αρκετά μαξιλάρια προκειμένου να αναπνέουν φυσιολογικά κατά την ύπτια θέση. Η ελάττωση της λειτουργίας της δεξιάς κοιλίας συχνά οδηγεί σε συμφόρηση υγρών στο ήπαρ και πόνο στην αντίστοιχη περιοχή. Όταν η καρδιακή ανεπάρκεια αναπτύσσεται μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα, τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά. Τα κυριότερα από αυτά είναι η κόπωση, η αδυναμία, η αύξηση του σωματικού βάρους, το οίδημα, ο ασκίτης, η ναυτία και η ανορεξία.
Διαβάστε Περισσότερα

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!