Ημέρες θάλασσας 2019

Οι «Ημέρες Θάλασσας», είναι ένας θεσμός που γιορτάζεται από τις 3 έως τις 12 Μαΐου 2019 στον Πειραιά για 5η συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με δεκάδες φορείς και συλλόγους της πόλης.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» προσφέρουν ένα δεκαήμερο δωρεάν εκδηλώσεων για όλους, μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον Πειραιά και με άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, τον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία. Περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, εκθέσεις εικαστικών, δράσεις που προβάλλουν τις παραδόσεις και τους τόπους των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, αλλά και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαλέξεις και συνέδρια, αθλητικά δρώμενα και πάρτυ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στη συνέντευξη Τύπου για τις Ημέρες Θάλασσας του Πειραιά. Αισίως φτάσαμε στο πέμπτο έτος των Ημερών Θάλασσας. Είναι ένας θεσμός πλέον για την πόλη μας. Και έγιναν θεσμός, πρωτίστως, εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης των Πειραιωτών και των επισκεπτών, αλλά και επειδή οι ίδιοι οι φορείς που συμμετέχουν αγάπησαν και υποστήριξαν αυτή τη διοργάνωση.

Κάτοικοι, επιχειρήσεις, οι φορείς της πόλης μας, αλλά και επισκέπτες περιμένουν με ενδιαφέρον κάθε χρόνο τις Ημέρες Θάλασσας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε περήφανοι που και φέτος, μέσα από τη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων έχουμε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Παραμένουν οι σταθερές μας εκδηλώσεις, τις οποίες έχει αγκαλιάσει ο κόσμος με τη μαζική του συμμετοχή, όπως είναι οι επισκέψεις στην τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού μας Ναυτικού και το ετήσιο street party στην Τρούμπα, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου. Φυσικά περιλαμβάνονται και φέτος ξεναγήσεις, εικαστικές εκθέσεις, δράσεις που προβάλλουν τις παραδόσεις και τους τόπους των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και πολλές άλλες τις οποίες θα δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό επίσης, ότι κάθε χρόνο, προστίθενται και νέοι φορείς οι οποίοι καταθέτουν τις προτάσεις τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη μας.

Φέτος για παράδειγμα συμμετέχει για πρώτη φορά η Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, κυρίως ατόμων με ψυχική νόσο, νοητική αναπηρία και αυτισμό. Συμμετέχουν όλα της τα τμήματα, για αυτό και όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, έχουν διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις, με χειροτεχνίες, μαγειρικές δημιουργίες, εικαστικά και άλλα.

Επίσης, φέτος, σε όλη τη διάρκεια των Ημερών Θάλασσας, θα υπάρχει μια φωτιστική εγκατάσταση στον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος θα φωτίζεται κάθε βράδυ με τη δύση του Ηλίου. Είναι μια νέα και πρωτότυπη δράση, η οποία πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον. Μάλιστα, η δράση αυτή συμπίπτει τις ημέρες που ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Πύργου θα είναι στον «αέρα».

Οι Ημέρες Θάλασσας αποτελούν για εμάς ένα πολύ σημαντικό μέσο για να προβάλλουμε την πόλη μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες από κάθε γωνιά της Αττικής. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα μοιραστεί στους κεντρικούς σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα και θα παίζουν στις οθόνες του Ηλεκτρικού και του Μετρό σποτάκια για τις Ημέρες Θάλασσας. Σκοπός μας είναι να έρθει όσο τον δυνατόν περισσότερος κόσμος στον Πειραιά εκείνες τις ημέρες. Να γνωρίσουν την πόλη μας και να διασκεδάσουν. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Υπάρχουν βέβαια και πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά. Έχουμε ξαναπεί ότι ο Πειραιάς μπορεί να γίνει προορισμός και γι αυτό έχουμε δουλέψει αρκετά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά, υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος μπροστά μας και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις Ημέρες Θάλασσας, διότι συμπίπτουν με την προεκλογική περίοδο. Για τον λόγο αυτό, οργανώνοντας τη φετινή διοργάνωση, συζητήσαμε με τους περισσότερους φορείς, προκειμένου να συναποφασίσουμε πότε θα ήταν προτιμότερο να γίνουν και έτσι καταλήξαμε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τις 3 έως τις 12 Μαΐου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους να καταρτιστεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εσάς, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεστε σήμερα εδώ.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.imeresthalassas.gr

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!