Βραβεία Γυναικών Εξάλειπτρον 2018

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες βραβεύτηκαν εχθές από το  «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,  Όμιλο Γυναικών Πειραιά  για τις Τέχνες,  τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, στην πέμπτη  απονομή των βραβείων, «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2018.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ε.Β.Ε.Π Λουδοβίκου 1, (στο πλάι του σταθμού ΗΣΑΠ Πειραιά).

Ο Όμιλος θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό, να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, το όραμα, τις ικανότητες, το πάθος και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν και το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία.

Αναλυτικά οι απονομές:
* Το Βραβείο Επιστήμης στην διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα, Ερευνήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της NASA, Ελένη Αντωνιάδου.
*
Το Βραβείο Πολιτισμού στην Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό, Εθνολόγο, Πρόεδρo H&M Heritage & Museums, Λίλα Ντε Τσάβες.  
* Το Βραβείο Μουσικής στη Σολίστ Πιάνου, Νεφέλη Μούσουρα. 
* Το Βραβείο Λογοτεχνίας στη παγκοσμίου φήμης Συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ (Victoria Hislop).
* Το Βραβείο Εικαστικών στη διεθνή Ζωγράφο της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής, Μαρία Φιλοπούλου.
* Το Βραβείο Ναυτιλίαςστην Chief Commercial Director The American P&I Club,  ΔωροθέαΙωάννου.
* Το Βραβείο Αθλητισμού στην Ολυμπιονίκη - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Στίβου, Όλγα Βασδέκη.
* Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, Καλλιόπη Ροδοπούλου.

Την εκδήλωση παρουσιάσε η Ηθοποιός, Ματθίλδη Μαγγίρα.
Τα βραβεία φιλοτέχνησε αποκλειστικά για το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» και προσέφερε  ο Γλύπτης Δημήτρης Κώστας.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, σε δήλωσή της ανέφερε, ότι «για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» βραβεύει γυναίκες οι οποίες έχουν κάνει πάρα πολύ σημαντικά επιτεύγματα η καθεμιά στον χώρο της».

«Όλες οι γυναίκες είναι πάρα πολύ αξιόλογες, ακούσαμε καταπληκτικά βιογραφικά. Πραγματικά μένει άφωνος κανείς με το πόσα πράγματα μπορούν να κάνουν και ειδικά τόσο νέοι άνθρωποι», τόνισε η κα Νταϊφά και συνεχάρη την Πρόεδρο του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» κα Νανά Λάτση για την ξεχωριστή τελετή.

Να σημειωθεί ότι τις βραβεύσεις στις γυναίκες που ξεχώρισαν τις έκαναν αποκλειστικά άνδρες. Μάλιστα, η κα Νταϊφά σημείωσε ότι η πρόταση που έγινε στην εκδήλωση, και γυναίκες να μπορούν να βραβεύσουν άνδρες για τα δικά τους επιτεύγματα, είναι πολύ καλή.

Η κα Νταϊφά, ευχαρίστησε το Ε.Β.Ε.Π. και τον Πρόεδρό του κ. Βασίλη Κορκίδη για την άψογη συνεργασία που έχει με τον Δήμο Πειραιά.

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!