Κατάλογος Επιχειρήσεων Πειραιά

Εκδηλώσεις της πόλης μας

Τα νέα της πόλης μας

Δήλωση Προέδρου ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2019

«Λαμβάνοντας υπόψη πως, βρισκόμαστε σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ο πρώτος μεταμνημονιακός, όπως αναφέρεται, Προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του Α.Ε.Π., που, όμως, πρέπει να επισημάνουμε, ότι προέρχεται από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Επίσης, προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,1% και της δημόσιας κατά 0,6%, αύξηση των επενδύσεων κατά 11,9% αύξηση των εξαγωγών κατά 5,8% και των εισαγωγών κατά 5,2%, καθώς και μείωση της ανεργίας στο 16,7% από 18,3% φέτος.

Όσον αφορά στο ‘’πακέτο’’ των θετικών μέτρων, που περιλαμβάνονται στον εν λόγω Προϋπολογισμό και ειδικότερα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 260 εκατ. ευρώ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών κατά 177 εκατ. ευρώ και η επιδότηση των εισφορών των νέων εργαζομένων με 51 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, παρόλο που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν επαρκούν για να καλύψουν το "businessdrain", που έχει προκληθεί στον τόπο μας, λόγω της πολυετούς ύφεσης. Άρα, πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα στη βάση της επιβράβευσης της υγιούς, συνεπούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, η μη περικοπή των συντάξεων, αν και πρόκειται για μία απόφαση με έντονη προεκλογική χροιά, είναι καλοδεχούμενη, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, είναι γεγονός πως, θα στερούσε από την αγορά 2,06 δις ευρώ».

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!