Κατάλογος Επιχειρήσεων Πειραιά

Εκδηλώσεις της πόλης μας

Τα νέα της πόλης μας

Οικονομία

Σε κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι το επιχειρείν στην Ελλάδα

Παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μία ενδεχόμενη πολιτική αβεβαιότητα θα πλήξει την οικονομία, θα παγώσει μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Η εκτεταμένη παροχολογία της προεκλογικής περιόδου είναι πιθανό να οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2019 και εάν συνεχιστεί για ακόμα δέκα μήνες θα δημιουργήσει πολλαπλούς κινδύνους κατάρρευσης της οικονομίας. Γι’ αυτό τον λόγο, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι αναλυτές, θεωρούν προτιμότερες τις πρόωρες εκλογές, πριν την ολοκλήρωση της θητείας της Κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο.
Διαβάστε Περισσότερα

H επόμενη μέρα της πραγματικής οικονομίας στη μεταμνημονιακή εποχή

Ο πρώτος μεταμνημονιακός, προεκλογικός προϋπολογισμός, το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης και οι κίνδυνοι της ελληνικής οικονομίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, οι παρατηρήσεις του Ε.Β.Ε.Π……..
Διαβάστε Περισσότερα

Capital control: Από 1η Μαρτίου οι αλλαγές με αύξηση ορίου και νέους λογαριασμούς

Νέα χαλάρωση στα capital control με αύξηση του ορίου ανάληψης κατά 500 ευρώ κάθε μήνα - Πράσινο φως στο άνοιγμα νέων λογαριασμών στις τράπεζες - Αναλυτικά οι νέες αλλαγές που δίνουν “ανάσα” στους πολίτες
Διαβάστε Περισσότερα

To EBEΠ ενημερώνει για τις 31 τελευταίες υποχρεώσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018

Σε «αγώνα δρόμου» εξελίσσονται οι τελευταίες μέρες του έτους, αφού αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες καλούνται να διευθετηθούν από χιλιάδες φορολογούμενους και επιχειρήσεις, προκειμένου να εκπληρώσουν τις τελευταίες τους φορολογικές υποχρεώσεις που φτάνουν συνολικά το ποσό των 2,8 δις ευρώ, ώστε να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Μέχρι, λοιπόν, τις 31/12/18, οι φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν, κατά περίπτωση, μία σειρά από περίπου 31 φορολογικές υποχρεώσεις, όπως:
Διαβάστε Περισσότερα

Eurobank: Σταθερή για 3ο συνεχή μήνα η ανεργία στην Ελλάδα

Σταθερό για 3ο συνεχή μήνα το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Νοέμβριο 2017 (20,9%) – Καλύτερη του αναμενομένου η επίδοση για το σύνολο του έτους

Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερό στο 20,9% για 3ο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο 2017 (κυρίως λόγω επιβράδυνσης της θετικής επίδρασης του τουρισμού).
Διαβάστε Περισσότερα

Δήλωση Προέδρου ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2019

«Λαμβάνοντας υπόψη πως, βρισκόμαστε σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ο πρώτος μεταμνημονιακός, όπως αναφέρεται, Προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του Α.Ε.Π., που, όμως, πρέπει να επισημάνουμε, ότι προέρχεται από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα

Ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας το 2017


Στα 28,83 δις ευρώ ανήλθε η αξία των ελληνικών εξαγωγών

Με νέο ιστορικό ρεκόρ ολοκλήρωσαν το 2017 οι ελληνικές εξαγωγές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν κυρίως στο πρώτο μισό του έτους, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους, στηρίζοντας έμπρακτα την εθνική οικονομία και την προσπάθεια της χώρας για επιστροφή σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Διαβάστε Περισσότερα
  • 1
  • 2

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!