Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πειραιά – Κερατσινίου – Δραπετσώνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και συμμετείχε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αποτίοντας φόρο τιμής εκ μέρους του Πειραϊκού λαού.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Τιμές απέδωσε άγημα του Λιμενικού Σώματος, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιά – Κερατσινίου – Δραπετσώνας Αναστασία Ποιμενίδη – Ιωαννίδη, ενώ ομιλία πραγματοποίησε ο πολιτικός επιστήμονας Σταύρος Καλεντερίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης «κοδεσποινιακόν χορόν διπάτ» και χορό Σέρρα από πυρριχιστές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη, οι Αντιδήμαρχοι Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι Ανδρέας Βεντούρης, Κυριάκος Σιγαλάκος και Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κούβαρης.

Πυρριχιστές της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποδίδουν τιμές στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, παρουσιάζοντας περήφανα τον χορό σέρρα μπροστά στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Ένωσης.

Social Media

 

Newsletter

Εγγραφείτε μόνο με ενα e-mail!